A24.com.tr » magazin » Zsa Zsa Gabor'dan skandal Atatürk itirafı!

Zsa Zsa Gabor'dan skandal Atatürk itirafı!

Zsa Zsa Gabor'dan skandal Atatürk itirafı!

Geçtiğimiz günlerde 99 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü isim Zsa Zsa Gabor anılarını anlattığı kitapta yaptığı bomba Atatürk itiraflarıyla hafızalara kazınmıştı.

 Dünyaca ünlü isim  Zsa Zsa Gabor'un anılarını anlattığı kitabındaki Atatürk detayı uzun süre hafızalardan silinemedi.

ZSA ZSA GABOR'IN İLGİNÇ HAYATI
Dünyaca ünlü yıldız Zsa Zsa Gabor 99 yaşında hayata veda ederken geride çok az kişiye nasip olacak renkli bir yaşam öyküsü bıraktı. İlk evliliğini yazar Murat Belge'nin babası Burhan Asaf Belge ile yapan Zsa Zsa Gabor anılarını anlattığı kitapta yaptığı bomba Atatürk itiraflarıyla hafızalara kazınmıştı. Zsa Zsa Gabor 'Evliydim ama bekaretimi Atatürk aldı' demişti.

İLK EŞİ BİR TÜRK OLDU
Zsa Zsa Gabor, 1930’ların sonunda Murat Belge’nin babası Burhan Asaf Belge ile ilk evliliğini yaptı. Uzun ömrüne çok sayıda eş sığdıran Zsa Zsa Gabor, bu evliliği yaptığında henüz 19 yaşındaydı. Kocası olan Burhan Belge bir diplomattı ve bu evlilik formalite icabıydı. Gabor, evliliğinin ilk yıllarında Ankara'da yaşamış ve Atatürk’le tanışmıştı.

ZSA ZSA GABOR'U TÜRKİYE'YE GETİREN SÜREÇ
Hollywood'un unutulmaz aktristleri arasına giren Zsa Zsa Gabor'un ülkesi Macaristan'da başlayan yaşam öyküsü Türkiye'den geçmişti. Bir Tatar kızıydı. O zamanlar ismi “Ja Ja”ydı. Budapeşte’de kalabalık bir ailede doğmuştu. O kadar güzeldi ki Macaristan güzellik kraliçesi olmuştu.

TÜRKİYE'YE NASIL GELDİ?
Ailesinin Türk büyükelçiliğinde “Burhan” diye bir dostu vardı. 1930’ların ortalarında savaş kapıya dayanınca aile Burhan’dan Ja Ja’yı Türkiye’ye götürmesini rica etmişti. Ja Ja, kendisinden 28 yaş büyük Burhan Belge ile birlikte Türkiye’ye göçmüştü.

ZSA ZSA GABOR'UN İLK EŞİ BURHAN BELGE
1930’lar Türkiye’sinde orta yaşlı bir adamla alımlı küçük bir kızın beraber yaşaması dedikodulara yol açacağından evlenmeye karar vermişler. Ama Burhan, Ja Ja’ya eşi gibi değil babası gibi davranmış hep... Burhan Belge bugünün ünlü yazarı Murat Belge'nin babası. Yıllar sonra onu anlatırkan Zsa Zsa Gabor, “Burhan çok iyi bir insandı. Beni okula gönderdi, dişlerimi yaptırdı, Türkçe öğretti” demişti.

ATATÜRK İLE ZSA ZSA GABOR'UN TANIŞMASI
ANKARA'da yaşamaya başlayan Gabor, bir gün Karpiç’te Atatürk’le tanışmış. Kendi deyimiyle “ilk görüşte vurulmuş, o gece onunla dans etmiş ve bir süre sonra da ilişkiye girmişti. İddiasına göre bu ilişki 6 ay kadar, haftalık buluşmalarla sürmüştü.
Atatürk ölünce o da boşanmış ve 1939’da Türkiye’yi terk etmişti.

YORUMLAR
  Vatan Şaşmaz'ın katili olduğu sanılan Filiz Aker kimdir?
Vatan Şaşmaz'ın katili olduğu sanılan Filiz Aker kimdir?