A24.com.tr » ekonomi » Ziraat Katılım'dan Türkiye Ekonomisine 118 Milyar TL'lik Kaynak

Ziraat Katılım'dan Türkiye Ekonomisine 118 Milyar TL'lik Kaynak

Ziraat Katılım'dan Türkiye Ekonomisine 118 Milyar TL'lik Kaynak

Ziraat Katılım Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama:

2022 yılı birinci çeyrek verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir: “Bankamızın toplam aktifleri 2021 yılı sonuna göre 2022 birinci çeyreğinde %24 artışla 121.6 milyar TL’ye ulaştı. Toplanan fonlar aynı döneme göre %25 artış ile 97.55 milyar TL olurken, kullandırılan nakdi fonlar %29 artışla 85.4 milyar TL seviyesine çıktı. Ziraat Katılım’ın 2022 birinci çeyreğinde ülkemiz ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 118 milyar TL olarak gerçekleşti.

Ziraat Katılım, sağlıklı bir mali performans ile hızlı büyümesini sürdürerek, 2022 birinci çeyreğini 1.2 milyar TL kâr ile tamamladı. Türkiye genelinde şube ağını da yaygınlaştıran bankamız, 2022 1. çeyrek sonu itibarıyla biri yurt dışı şubesi olmak üzere toplamda 124 şubeye ulaştı.” ifadelerini kullandı.

KİRA SERTİFİKASI İHRAÇLARIMIZ TOPLAMDA 40,3 MİLYAR TL’ YE ULAŞTI

2022 yılının birinci çeyreğinde 7 adet kira sertifikası ihracının başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir: “Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilen bu ihraçlarımızdan 3,2 Milyar TL fonlama temin edildi. Ziraat Katılım, faaliyetlerine başladığı 2015 yılından bugüne kadar nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği 108 adet kira sertifikası ihracı ile toplamda 40,3 milyar TL hacme ulaştı” dedi.

ÖZEL BANKACILIK FAALİYETLERİNE BAŞLADIK

Katılım Bankacılığı usul ve esaslarına uygun olarak Özel Bankacılık faaliyetlerine başladıklarını dile getiren Özdemir: “Mevcut bankacılık hizmetlerinden farklı olarak, hem yerli hem de yabancı üst segment yapısında yer alan varlıklı müşterilerin, tüm finansal ihtiyaçlarını ve tasarruflarını yönetmek, yatırımlarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini desteklemek ve çözüm önerilerimizi paylaşmak adına Özel Bankacılık Bölüm Başkanlığımızı hayata geçirdik. İlk etapta İngilizce, Arapça ve Fransızca olarak 3 dilde hizmet verecek olan Özel Bankacılık Birimimiz, kısa sürede kapsamını genişletecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

ZİRAAT KATILIM

Genel Müdürlüğü

YORUMLAR
  Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?
Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?