A24.com.tr » » Zabıt Katibi alımı ne zaman başlıyor açıklandı mı | Ekim 2017

Zabıt Katibi alımı ne zaman başlıyor açıklandı mı | Ekim 2017

Zabıt Katibi alımı ne zaman başlıyor açıklandı mı | Ekim 2017

Zabıt katibi olmak isteyen adaylar, Adalet Bakanlığı'ndan gelecek açıklamayı dört gözle bekliyor. Geçtiğimiz gün açıklama yapan eski Adalet Bakanı Bozdağ, zabıt katibi alımının sinyalini vermişti.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın görevi devretmeden önce sinyalini verdiği Zabıt katibi ve mübaşir alımlarının ardından adaylar Bakanlık'tan gelecek açıklamayı araştırmaya koyuldu.

Bakan Bozdağ, son yayınlanan KHK'dan, göreve iade yapılıp yapılmayacağına, hakim savcı açığının olup olmadığı yeni alım olup olmayacağı ve diğer alanlardan personel alımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin konulara açıklık getirdi.

En az lise ve dengi okullardan mezun zabıt katibi ve ikm alımı müjdesi bekleyen adaylar Adalet Bakanı Sn . Bekir Bozdağ'dan alım konusunda açıklama bekliyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda personel alımlarına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, 2017 yılı içerisinde çok sayıda hakim savcı alımının yanı sıra zabıt katibi, ikm ve mübaşir alımlarının da devam edeceğini söylemişti.

Adalet Bakanlığınca taşra ve merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere atanan yardımcı yargı personel olan Zabıt Katibi alımının 2017 yılı içerisinde olup olmayacağı merak konusu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sorulan “Bundan sonra da KHK’lar çıkacak mı?” sorusu üzerine Bakan Bozdağ'ın cevabı, ''yargı doğru olan kararı verecektir. Bu bağlamda kimsenin endişesi olmasın. Adil yargılama yapacağız ve bundan sonra da KHK’lar çıkabilir.'' şeklinde oldu. ''Son yayımlanan KHK’da akademisyen ihraçlarına itirazların olması sonucu göreve iade yapılacak mı?'' sorusu üzerine Bakan Bozdağ, ''Tabi KHK’larla iade yapılıyor. Ayrıca OHAL inceleme komisyonu kurduk biliyorsunuz.Söz konusu komisyona ihraç edilen vatandaşlar, kapatılan dernekler, medya organları vs. bunların hepsinin müracaat hakkı var. Kişiler müracaat edecek OHAL komisyonu incelemesini yapacak. Karar verilecek ve yargı denetimine açık olacak.'' diye yanıt verdi. ''Hakim savcı konusunda açık var mı? Yeni alımlar olacak mı?'' sorusu üzerine Bakan Bozdağ'ın cevabı ''Hakim ve savcı sayımız Avrupa Birliği standartlarında karşılanmış değil. Orada 100 bin kişiye 21 hakim savcı düşüyor. Bizde ise 13,5. Daha bizim alacağımız mesafe var. Yaklaşık 4 bin hakim ve savcı staj yaparken boşluk nedeniyle göreve başlatıldılar. Ama bir yandan da yeni hakim savcı alımını sürdüreceğiz.3 Haziran’da 2 bin kişi hukuk mezunlarından, 750 kişi de avukatlar arasından hakim savcı alacağız. Yıl sonunda da yeni bir alım daha yapacağız. Son sınıf öğrencilerimiz endişe etmesin onlar için yıl sonunda da yeni alım yapacağız.'' şeklinde oldu. Son olarak ''Diğer alanlardan personel alımı yapacak mısınız?'' sorusu üzerine Bakan Bozdağ ''Evet. Zabıt Katibi, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru bunlara ilişkin de 2017 yılında yeni personel alımları yapılacak.'' dedi.

 

YORUMLAR
  İşte vurulan Şayrat Hava Üssü'nden geriye kalanlar
İşte vurulan Şayrat Hava Üssü'nden geriye kalanlar