A24.com.tr » ekonomi » Z kuşağı iş hayatında zorlanıyor

Z kuşağı iş hayatında zorlanıyor

Z kuşağı iş hayatında zorlanıyor

ABD'de yapılan araştırmalara göre; Z kuşağına mensup bireyler, iş gücüne katılma konusunda henüz kendilerini hazır hissetmiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde teknoloji devlerinin yaptığı araştırmalar bu kuşağın teknik becerileri hakkında kendinden emin olduğunu ancak çalışma biçimleri ve kariyer beklentilerinin farklı olduğunu ortaya koyuyor.

Araştırmalara göre z kuşağı günümüzün geleneksel çalışma modellerine ayak uydurmakta zorluk çekecek. Çünkü z kuşağının önemli bir bölümü evden çalışmayı tercih ediyor. Bu kuşak çalışma arkadaşlarıyla yüz yüze iletişim yerine farklı yollarla iletişim kurmayı seçiyor.

Hiyerarşik yapılar yerine kapsayıcı ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimsiyorlar. Uzmanlara göre gelecekte iş dünyasına z kuşağının hakim olmasıyla birlikte bugün alışık olunan çalışma düzeni yerini yeni bir düzene bırakacak. Ancak bunun ne zaman olacağını kestirmek zor.

Z kuşağının beklentilerinde kariyer girişimi olanakları ilk sırada yer alıyor. Ancak önemli bir diğer parametre esneklik. Bu kuşak yetenek ve deneyim kazanmak paranın ötesinde anlamlı işler yapmak istiyor. Bunları yaparken de kendine zaman ayırmak, iş- yaşam dengesini kurmak ve kişisel gelişimlerini desteklemek istiyorlar.

Uzmanlara göre yakın gelecekte şirketlerde kuşaklar arasında bir köprü kurmak gerekecek ve burada da görev y kuşağına düşecek. 

YORUMLAR
  Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...
Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...