A24.com.tr » dünya » Yeni Zelanda 2019'u coşkuyla karşıladı

Yeni Zelanda 2019'u coşkuyla karşıladı

Yeni Zelanda 2019'u coşkuyla karşıladı

2019 için geri sayım devam ederken yeni yıla ilk giren ülke Yeni Zelanda oldu. Halk sokaklarda havai fişeklerle birlikte yeni yılı kutladı.

 Yeni yıla ilk giren ülke olan Yeni Zelanda, 2019'in ilk dakikalarına havai fişek gösterisi ile 'merhaba' dedi.

Güney yarım kürede bulunan ve yaz mevsimini yaşayan Yeni Zelanda, Auckland kentinde bulunan Sky Tower'da gerçekleştirilen havai fişek gösterileri ile 2019'e giren ilk ülke oldu. İHA'nın haberine göre, havai fişek gösterisinin yapıldığı Yeni Zelanda'da binlerce kişi 2019'in ilk dakikalarına 'merhaba' dedi.

Türkiye saati ile 14.00'da yeni yılı karşılayan Yeni Zelanda'daki Sky Tower'da dakikalarca havai fişek gösterisi yapıldı.

AVUSTRALYA 2019'u KARŞILIYOR

Avustralya'nın başkenti Sydney'de yeni yıl kutlamaları ailelerin çocuklarıyla birlikte izleyebilmesi için yerel saatle 21:00'de gerçekleşen sekiz dakikalık bir havai fişeği gösterisiyle başladı. Avustralya, Türkiye saati ile 16:00'da 2019'e girdi.

Pasifik bölgesinde yer alan ülkeler Kiribati, Tonga, Samoa ve Yeni Zelanda’nın ardından yeni yıla giren Avustralya’daki gösterilerde yaklaşık 20 ton havai fişek, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.

SYDNEY'DEKİ GÖSTERİLERİ 1,6 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

Her yıl olduğu gibi bu sene de çok sayıda ülke televizyonu tarafından canlı yayınlanan Sydney Liman Köprüsü üzerinden başlayan ve Opera House’un yanı sıra kentin önemli binaları üzerinden fırlatılarak devam eden havai fişek gösterilerinin 1 milyon 600 bin kişi tarafından yerinde takip edildiği bildirildi.

Gösterileri yerinde izleyenlerin yüzde 42’sinin dünyanın faklı ülkelerinden gelen turistlerden oluştuğunu belirten yetkililer, 20 dakika süren havai fişek gösterileri ile tamamlanan yeni kutlamalarının Sydney'e 170 milyon Avustralya doları katkı sağladığını açıkladı.

YORUMLAR
  Estetik operasyon ile tanınmayacak derecede değişen 26 ünlü isim...
Estetik operasyon ile tanınmayacak derecede değişen 26 ünlü isim...