A24.com.tr » yaşam » Yalova hayvan barınağında köpek eziyeti

Yalova hayvan barınağında köpek eziyeti

Yalova hayvan barınağında köpek eziyeti

Yalova Beldiyesi'ne ait hayvan barınağındaki köpeklere yapıldığı iddia edilen eziyet hayvanseverleri harekete geçirdi. Belediye önünde eylem yapan hayvanseverler, sorumluları istifa ettirdi.

Yalova'daki hayvan barınağından gelen kan donduran görüntüler üzerine harekete geçen hayvanseverler, durumu Belediye Başkanı Vefa Salman'a taşıdı. Salman'la görüşen hayvanseverler sorumlulardan hesap sorulmasını isterken, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Veteriner İşleri Müdürü’nü görevden aldıklarını belirterek, "Sorumlu personel hakkında da adli ve idari soruşturma başlattık" dedi.

Yalova'dan gelen iddialara göre belediyeye ait hayvan barınağındaki köpekler, zehirlenerek öldürülüyor. Feci şekilde acı çekerek can veren köpeklerin görüntüleri, barınak görevlilerinin cep telefonlarına da yansımıştı. 'Köpek kıyımını' ritüel haline getiren sorumlular, öyle ki her haftanın Pazartesi ve Salı günlerini 'temizlik' yani öldürme günü ilan etmişler. Pazartesi ve Salı günlerine 'düzenleme günü' adını veren vicdansızlar, iddialara göre toplu köpek katliamları gerçekleştirdiler.

Hayvanseverlerin belediye binası önündeki protestolarının ardından basın açıklamasına geçilirken, hayvan severleri Encümen Salonu’nda ağırlayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, konuyla ilgili gerekenlerin yapıldığını ve Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu’nun görevden alındığını söyledi. Salman, olayla ilgili tüm personel hakkında da adli ve idari soruşturmanın açılacağını belirterek, “Şimdiye kadar yapılanların hesabını birileri verecek. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Babamın oğlu olsa bakmam. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

BAŞKAN GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPTI

Veteriner İşleri Müdürü'nün, bakımevinde her hafta pazartesi ve salı günlerini temizlik günü ‘öldürme’ olarak ilan ettiğini ve bugüne de ‘Düzenleme Günü’ adını verdiği ve rutin olarak yapılan bu katliamlar için personellere görev verildiğini iddia eden Ekim, bunun tutanak altına alındığını da söyledi.
Ekim, videolarda hayvanların nasıl can çekiştikleri, personellerin hayvanların başında bir an evvel ölmelerini bekledikleri ve ölmeden kazılan çukurlara atılma görüntülerinin yer aldığını da ifade ederek, “1.5 yıl süresince bu vahşete tanık olan ve hayvanların bertaraf edilmesi görevi verilen bu görevli, çalıştığı süre boyunca, veteriner işleri müdüründen aldıkları talimatla ortalama 150 hayvanın kıvrandırılarak, zulüm edilerek, vahşice öldürüldüğünü beyan etmektedir. Belediye başkanı tarafından ‘zehirlenmiş köpeklerin barınağa getirildiği’ açıklamaları yapılarak yanlış bilgi verilmektedir” dedi.


Hayvanseverler açıklamanın ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın daveti üzerine makamda bir araya geldi. Kendisiyle tartışan hayvanseverle konuşan Başkan Salman, “Şimdiye kadar yapılanların hesabını birileri verecek. Kimse kusura bakmasın. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Babamın oğlu olsa bakmam. Bundan şüpheniz olmasın. Oranın Türkiye’ye örnek olması için maddi ve manevi ne varsa yaptım. Türkiye’de ilk il belediye başkanı veteriner hekim benim. Benim bu anlamda ciddi sorumluluğum ve yüküm var. İstediğiniz zaman gidin ve orayı denetleyin” dedi. Salman, ayrıca hayvan barınağındaki kör noktalara da kameralar yerleştirildiğini sözlerine ekledi.

 

SORUMLULAR AÇIĞA ALINDI

Öte yandan Yalova Belediyesi, konuyla ilgili Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını ve açığa alındığını duyurdu. Konuyla ilgili yazılı olarak basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Vefa Salman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürünün tarafıma yapmış olduğu açıklama doğrultusunda ben de kamuoyuna bilgi paylaşımında bulunmuştum. Ancak yapmış olduğumuz incelemeler ve sosyal medyada yayınlanan videolar dolayısıyla konunun farklı boyutlarının olduğu anlaşılmış olup, riyaset olarak konuyla ilgili ivedilikle incelemeler başlatılmıştır. Yapılan incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu hakkında bu sabah itibariyle idari ve disiplin soruşturması başlatılmış olup, kendisi açığa alınmıştır.”

 

 

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • Serpil 2017-09-13 16:04:11

    Bu Nasil Insanlik, biz izleyemedik aglamaktan bunlar Nasil insanlar, en agir cezayi alsinlar! Avrupada Buna sebep olan herkes en agir cezayla cezalandirirken müslüman ülke dedigimiz vatanimizda Bu Nasil bi canilik!! Yeter artik yeter!!!

  Beren Saat'ten hamilelik iddialarına yanıt!
Beren Saat'ten hamilelik iddialarına yanıt!