A24.com.tr » teknoloji » Xiaomi mi 9 se teknik özellikleri | mi 9 se fiyat ve yorumları | Xiaomi mi 9 se ne kadar?

Xiaomi mi 9 se teknik özellikleri | mi 9 se fiyat ve yorumları | Xiaomi mi 9 se ne kadar?

Xiaomi mi 9 se teknik özellikleri | mi 9 se fiyat ve yorumları | Xiaomi mi 9 se ne kadar?

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin yeni telefon modeli Mi 9 SE büyük ilgi gördü. Peki Xaomi mi 9 se fiyatı ne kadar? İşte Xiaomi mi 9 SE teknik özellikleri ve yorumları...

Son dönemde dünya genelinde başarılı tasarımı, etkileyici teknik özellikleri ve rakiplerine göre avantajlı fiyatlarıyla tercih edilir hale gelen Xiaomi'nin Mi 9 SE modeli birçok kişi tarafından araştırılıyor. Xiaomi Mi 9 SE fiyatı ve teknik özellikleriyle ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Xiaomi mi 9 se fiyatı ne kadar? Mi 9 SE kaç para? İşte Xiaomi Mi 9 SE teknik özellikleri...

Xiaomi Mi 9 SE özellikleri

Xiaomi Mi 9 SE özellikleri ile ilgili detayları ilk olarak her zamanki gibi tasarım ve ekrandan başlamak gerekiyor. Daha sonrasında telefonu donanım, kamera ve batarya açısından da değerlendireceğiz. Dilerseniz hemen başlayalım.

Tasarım ve ekran

Xiaomi Mi 9 SE, 147.5 mm uzunluğa, 70.4 mm genişliğe, 7.45 mm kalınlığa ve 155 gram bir ağırlığa sahip. Mi 9 ile benzer bi tasarım çizgisine sahip olan telefonun arkasında Mi 9’dan ayrılan bir tasarım bizi karşılıyor. Mi 9 arkada tamamen eğimli bir tasarımla bizi karşılarken, Xiaomi Mi 9 SE’de düz bir tasarım kullanılıyor. Uygun fiyatlı Mi 9 SE’nin arka sol üstünde üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Arka cam kapağının renkleriyle birlikte gayet şık durduğunuz söyleyebiliriz. Ancak kapağın cam olması tabii ki çok fazla parmak izi tutmasına neden oluyor. Telefonu kılıfsız kullanmamanızı öneririz. Ayrıca kamera çıkıntısı da biraz fazla olan telefon ile kılıf kullandığınız takdirde bu çıkıntı ortadan kalkacaktır.

Telefonun altında Type-C girişi yer alıyor. 3.5 mm jak girişi ise ne yazıkki yok. Bunun için kutudan bir dönüştürücü çıkıyor.

5.97 inçlik Full HD+ bir ekran ile gelen telefonun ekranındaki damla çentik oldukça şık duruyor. Ayrıca telefonun neredeyse tüm uygulamaları tam olarak desteklemesi de artık bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Tasarım açısından başarılı olan telefonun küçük olması, özellikle küçük eli olan kullanıcılar için oldukça kullanışlı.

Donanım

Xiaomi Mi 9 SE özellikleri arasında şimdi de donanım tarafına bakalım. Gücünü Snapdragon 712’den alan telefonda 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı kullanılıyor. Telefonun sınıfına göre donanım açısından başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için performans testlerine de yakından bakalım.

Xiaomi Mi 9 SE yaptığımız AnTuTu benchmark testinden 178.862 puan almayı başardı. Geekbench testinde ise tek çekirdekte 1.913, çift çekirdekte ise 6.034 puan aldı.

Başarılı test sonuçlarına imza atan telefon ile yüksek ayarlarda PUBG Mobile oynadık. Oyunu yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabildik.

Kamera

Xiaomi’nin orta segmentte yer alan telefonun arkasında üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Buradaki ana kamera 48 Megapiksel çözünürlüğe ve f/1.8 diyafram değerine sahip. Bu kameranın Mi 9 modelindeki ana kamera olduğunu da söyleyelim. Yapay zeka desteği bulunan telefon, hem sensör kalitesi hem de yapay zeka sayesinde başarılı fotoğraf çekebiliyor. Özellikle gündüz renkler oldukça canlı. Düşük ışık için gece modu bulunan telefon ile düşük ışıkta da iyi fotoğraflar çekmek mümkün. Ancak bu gece modunun çok stabil çalışmadığını söyleyelim.

Mi 9 SE’nin ana kamerasına 8 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto lens ve 13 Megapiksel çözünürlüğündeki geniş açılı lens eşlik ediyor. Bu lenslerin her ikisinin diyafram değeri de f/2.4. Telefoto lens sayesinde başarılı portre fotoğrafları çekebilen telefon, geniş açıda da iyi bir performans sergiliyor.

Telefonun arka kamera kurulumuyla 4K’ya kadar video çekmek mümkün. Ancak 60 FPS desteği ne yazıkki yok. 4K 30 FPS’de çekilen videolardan da kaliteli sonuçlar çıkıyor. Video tarafında telefonun tek eksisi sabitleyicisinin olmaması.

Önde f/2.0 diyafram değerine sahip 20 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera kullanılıyor. Bu kamerada da yapay zeka desteği bulunuyor. Telefonun ön kamerasıyla da 1080p 30 FPS video çekilebiliyor.

Telefon yüz tanııma ve parmak izi gibi güvenlik donanımlarıyla geliyor. Ancak bunların tabii ki Mi 9 modeline göre biraz yavaş kaldığını söyleyebiliriz. Yine de arada çok bariz farklılıklardan bahsetmek çok mümkün değil. İki telefon da hem parmak izi hem de yüz tanımada çok bekletmeden kilidi açabiliyor.

Batarya

Xiaomi’nin orta seviye telefonu 3.070 mAh’lik bataryadan besleniyor. Batarya testinide Geekbench’te yaptığımız telefon bu testten 3.014 puan aldı. Toplamda 5 saat 11 dakika ekran süresi ile karşılaştığımızda telefonun batarya performansının da ortalama seviyede olduğunu belirtelim.

Xiaomi Mi 9 SE teknik özellikleri

Boyutlar ve ağırlık: 147.5 x 70.5 x 7.5 mm / 155 gr
Ekran: 5.97 inç, 1080 x 2340 px Super AMOLED ekran, 432 ppi
Güvenlik: Parmak izi okuyucu ve Yüz tanıma
İşlemci: Snapdragon 712(Octa-core 2.3 GHz)
Grafik Birimi: Adreno 616
RAM / Depolama: 6 GB RAM / 64 GB/128 GB
Ana kamera: 48 Megapiksel f/1.8, 1/2″, 0.8µm, PDAF
Geniş açılı kamera: 13 Megapiksel, f/2.4, geniş açı
Telefoto kamera: 8 Megapiksel, f/2.4, 1.12µm, PDAF
Arka kamera video: 2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@960fps
Ön kamera: 20 Megapiksel, f/2.2, 0.9µm, 1080p@30 FPS video
Batarya: 2.070 mAh @ 18 Watt hızlı şarj
Bağlantı: USB Type-C (v1.0) – Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, aptX HD, GPS, A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NFC, Infrared

XİAOMİ Mİ 9 FİYATI

Xiaomi Mi 9 modelinin 64 GB hafızalı olanı Vatan bilgisayarda 3,999 TL'ye satılıyor. Epey'de 3,199 TL, Hepsiburada'da 3.599 TL'ye, Migros'ta 3.399 TL'ye satılıyor.

Güncel Snapdargon 712 işlemci ile gelen Xiaomi Mi 9 SE inceleme videosunda akıllı telefonu tüm detaylarıyla ele alıyoruz. Her özelliğine yakından baktığımız akıllı telefon özellikle küçük boyutlarıyla dikkat çekiyor. (Kaynak: shiftdelete)

YORUMLAR
  Türk sinema tarihinin en beğenilen 100 Filmi
Türk sinema tarihinin en beğenilen 100 Filmi