A24.com.tr » magazin » Wilma Elles'ten kanser açıklaması

Wilma Elles'ten kanser açıklaması

Wilma Elles'ten kanser açıklaması

Samsun'da bir söyleşiye katılan Wilma Elles, Mayıs ayında önce kanserden ölen annesi Veronika Elles'in hastalığı sırasında yaşadıklarını anlattı.

  Samsun'da bir söyleşiye katılan Wilma Elles, Mayıs ayında önce kanserden ölen annesi Veronika Elles'in hastalığı sırasında yaşadıklarını anlattı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ile OMÜ Gençlik Topluluğu iş birliğiyle Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sağlıklı Yaşam, Kanserle Mücadele” konulu söyleşiye katılan ünlü Alman asıllı Türk oyuncu Wilma Elles, Mayıs ayında önce kanserden ölen annesi Veronika Elles'in hastalığı sırasında yaşadıklarını anlattı.

KANSERE YAKALANMA RİSKİM VAR

Annesinin hastalığı sürecinde bir çok araştırma yaptığını dile getiren Wilma Elles, kanserle mücadelenin bir ekip işi olduğunu ve bu süreçte doktor, hasta ve yakınlarına büyük görevler düştüğünü vurguladı. Kanserle mücadelede kemoterapi ve radyasyonla tedavi sürecini ve pirçok terapi yöntemlerini de katılımcılarla paylaşan Wilma Elles, annesinin kansere yakalanmasındaki faktörlere de değinerek, “Trafo merkezine yakın bir yerleşim biriminde yaşıyorduk. Kendisinin çok fazla elektrik dalgalarına maruz kalması bu hastalığı tetikledi diye düşünüyorum. Üstüne üstlük fazla iş yükü ve dolayısıyla strese girmesi hastalığının seyrini hızlandırdı. Bir de ailemizin genetik yapısı annemin kansere yakalanmasında etkili oldu galiba. O nedenle benim ve diğer aile bireylerinin bu hastalığa yakalanma riski var. Dünya çok fazla kirlendi. Her şey kimyasallaşıyor, bunda hepimizin sorumluluğu var” dedi.

KORKUNÇ BİR HASTALIK DEĞİL

Söyleşi de konuşan OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanları Prof Dr. İdris Yücel her yıl dünyada 10 milyonun üzerinde kanser vakasının ortaya çıktığını, Türkiye’de de her yıl 150 bin kanser vakası görüldüğünü söyledi. Yücel, bütün bu çarpıcı rakam ve boyutlara rağmen kanserin çok da korkunç bir hastalık olmadığını da dile getirerek, “Kanserin en az yüzde 40’ı önlenebilir. Yani başka bir deyişle biz istersek kanser olma ihtimalimizi yüzde 40 azaltabiliriz. Dolayısıyla bize düşen, bu konuda bilinçli olmak, edindiğimiz doğru bilgileri başka insanlara aktarmak ve kanserle mücadelede mümkün olduğunca fazla taraftar kazanmaktır” diye konuştu.

YORUMLAR
  Bilgisayarı ile evlendi
Bilgisayarı ile evlendi