A24.com.tr » teknoloji » Volvo ve Nvidia ortaklığı

Volvo ve Nvidia ortaklığı

Volvo ve Nvidia ortaklığı

İsveçli otomotiv devi Volvo ile donanım üreticisi Nvidia, güçlerini birleştirecek. Volvo markalı sürücüsüz kamyonlarının yapay zekasını birlikte geliştirecekler.

Volvo ile Nvidia arasındaki anlaşma, uzun yıllardır zaten devam ediyor. İki şirket, yapay zeka çalışmalarını Gothenburg ve Kaliforniya’daki ofislerinde gerçekleştirecekler.

 

Volvo, ortaklığın esnek ve şekillendirilebilir bir otonom sürüşün geliştirilmesi üzerine odaklanacağını belirtti. Bir açıklamasında Nvidia’nın uçtan uca yapay zeka platformunu da eğitim, simülasyon ve araç içi bilişimde kullanacağını bildiren İsveçli otomotiv devi, araç trafiği olan yollarda ve otobanlarda tamamen sürücüsüz yolculukların güvenli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Daha önce Volkswagen, Mercedes-Benz ve Toyota gibi isimlerle de çalışmış olan Nvidia, Volvo ile bir projede bulunmanın oldukça heyecan verici olduğunu ifade etti.

Nvidia’nın Sürüş Takım Yıldızı (Drive Constellation) isimli yongaları genellikle veri merkezi içerisindeki otonom sürüş yazılım algoritmalarını düzelten makine öğrenimine güç vermek için kullanılıyor. Şirket, bu yongaları araçlara uyarlamak üzerine çalışıyor. 

YORUMLAR
  Ufak Tefek Cinayetler’de nihayet düğüm çözüldü! “Serhan o iş sende tatlım!”
Ufak Tefek Cinayetler’de nihayet düğüm çözüldü! “Serhan o iş sende tatlım!”