A24.com.tr » teknoloji » Volkswagen ile Lamborghini ortak çalışacak

Volkswagen ile Lamborghini ortak çalışacak

Volkswagen ile Lamborghini ortak çalışacak

Volkswagen'den pazar değerini iki katından daha yüksek değerlere çıkarmak için yeni bir hamle geldi. Volkswagen, bu hamle doğrultusunda Lamborghini ile ortak çalışmaya başlayacak.

Volkswagen'in anlaşma yapmayı düşündüğü seçenekler satış veya stok listelerini içeriyor. Fakat görüşmelerin tamamının gizli yapılmış olması nedeniyle şu an ortada anlaşmanın nasıl olacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Firmanın İcra Kurulu Başkanı Herbert Diess, önlerindeki gelişme ve genişleme planlarını global markaları olan VW, Porsche ve Audi üzerinde yoğunlaştırarak kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanmayı hedeflediklerini açıkladı.

Volkswagen temsilcileri ise yorum yapmaktan kaçındılar. Firmanın Amerika depozit makbuzlarındaki değeri ise %5.7 yükseliş göstererek New York pazarında 17.84$ seviyesine ulaştı. Ayrıca Lamborghini'nin üretim yelpazesini ve seçeneklerini genişletmiş olması da şirketin değerini yaklaşık 11 milyar dolar seviyesine çekmesi Bloomberg analistleri tarafından bekleniyor. Urus SUV'nin ve yeniden tasarlanan Aventador'un da şirketin sahip olduğu %30 kar marjını yükseltmesine yardımcı olması bekleniyor.

DİESS'İN HEDEFİ:

Yatırımcıların büyük bir kısmı Alman üreticinin bisikletten spor arabalara hatta ağır kamyonlara kadar ulaşan geniş ve zahmetli yapısından vazgeçmesi gerektiğini savunuyordu. Fiat Chrysler'in bir parçası olan Ferrari NV, şu an yaklaşık 30 milyar dolara bu hamleyle sahip olmuş olsa da VW, bu hareketin ve Almanya'da yapılan benzer hareketlerin karşısında duruyordu. 2018'in Nisan ayında koltuğa oturan Diess, Traton kamyon ünitesinin halka arzını yapmak, büyük dizel motorlar ve şanzımanlar yapan ünitelerin planlı satışlarına destek vermek gibi işlerle şirketin değerini yükselten hamleler yapmayı başarmıştı. Ayrıca Ford Motor Co. ile ticari araçlarda, elektrikli otomobil ve kendi kendine sürüş teknolojisiyle ilgili geniş bir ittifak oluşturdu.

60 yaşındaki CEO, pahalı teknolojiye geçişin karşısında dururken şirketin değerini maksimize etmeleri gerektiğinin önemini vurguluyor. Ayrıca şirketin kurucularından olan Porsche-Piech klanının kilit üyelerinin desteğinin de onunla olduğunu belirtmekten çekinmiyor. Diess, şu anda pazar değeri 81 milyar € olan şirketin değerinin 200 milyar € (220 milyar $) seviyesine getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Onun çabaları sayesinde VW, hem şu andaki hem de gelecekteki rakiplerinin üzerinde olmayı hedefliyorlar. 

Bu yılın başlarında yapılan yoğun tartışmalarla birlikte şirket, Bugatti gibi ürünlerin satışını sürdürmeme kararı aldı. Ayrıca VW, Lamborghini ile olan anlaşma için hazırlıklara başladı fakat bu süreç gelecek seneye kadar sürebilir.

YORUMLAR
  Twitter yeniliğe doymuyor...
Twitter yeniliğe doymuyor...