Vize krizinde ikinci gözaltı kararı! Eşi ve oğlu da gözaltında
Saat: 14:56

Vize krizinin patlak vermesinin ardından ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli bir başka personel hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. Aranan şahsın eşi ve oğlu emniyette sorguya alındı.
ABD ile Türkiye arasında vize krizinin başlamasına neden olan ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un FETÖ ile bağlantısı tespit edilip tutuklanmasından sonra, bugün bir başka konsolosluk çalışanı hakkında daha gözaltı kararı verildi. Şüpheli şahıs her yerde aranırken, eşi ve oğlu sorguya çekiliyor.
25 Eylül'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz, resmi olarak konsolosluk görevlisi görünmeyince hakkında soruşturma başlatılmış ve FETÖ'nün üst düzey isimleriyle sürekli irtibat halinde olduğu belirlenince 4 Ekim'de tutuklanmıştı.
ABD'nin tepki gösterdiği olay sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu kişinin ABD Konsolosluğunun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı belirtilmişti.
VİZE RESTLEŞMESİ
ABD, büyükelçilik ve konsolosluklara giden ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı.
Türkiye'de bu karara misilleme olarak ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.