A24.com.tr » bilim » Ve NASA'dan açıklama geldi

Ve NASA'dan açıklama geldi

Ve NASA'dan açıklama geldi

NASA 'dan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada , 15 Nisan ile 29 Nisan tarihlerinde dünyaya çarpacağı iddia edilen asteroidlerle ilgili son durum paylaşıldı.

Asteroid hakkında NASA 'dan son dakika açıklaması.

15 Nisan ile 29 Nisan 'da dünyaya meteor çarpacağı iddiaları sosyal medya üzerinde çokça dolaşmaya başladı. Bu iddiaları gören vatandaşlar, bunun doğru olup olmadığını internet üzerinden araştırmaya başladı.

FELAKETLERLE GEÇEN 2020 YILI

Büyük umutlarla girdiğimiz 2020 yılında art arda büyük felaketler yaşadık. İran ile ABD arasında yaşanan savaş gerginliği, Avurtralya 'daki orman yangınları, İdlib'teki şehitlerimizin büyük acısı ve son olarak koronavirüs salgını. 

15 NİSAN 'DA İKİ METEOR

İddialara göre 15 Nisan 'da iki meteorun dünyaya çarpacağı iddia edilmişti. Ancak bu iddialar doğru değil. NASA 'dan yapılan açıklamada iki asterodin dünyadan çok uzakta geçeceği ve herhangi bir tehlike teşkil etmedikleri bildirildi. 

29 NİSAN 

Büyük meteor ise 29 Nisan 2020 günü dünyaya yakın yerden geçecek. Bilim insanları yaptığı açıklamada, 29 Nisan 'da dünyaya çarpacağı iddia edilen asteroid konusunda iddiaları reddetti. Asteroid, 6,2 milyon km uzaklıktan geçecek. Bu da dünya ile ay arasındaki uzaklığın 17 katından fazla.

NASA tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29 Nisan'da asteroid 1998 OR2'nin yakın geçişini duydunuz mu? Bu asteroitin Dünya'yı 6,2 milyon km / 3,9 milyon mil ile güvenle geçeceğinden emin olabilirsiniz."

TARİH VERDİLER

NASA 'nın tüm asteroidlerin yörüngesini izlediğini aktaran yetkililer, 2079 senesine kadar herhangi bir asteroidin dünyaya yaklaşmayacağını duyurdu. Ama "16 Nisan 2079 tarihinde bir asteroid , dünyanın 18 km yakınından geçecek" denildi. Çok kısa olan bu mesafe , çarpma riskini arttırıyor. Ama 2079 yılına kadar bir asteroid çarpmasının mümkün olmadığı bildirildi. 

YORUMLAR
  Ünlüler ve anneleri
Ünlüler ve anneleri