A24.com.tr » eğitim » UZAY KAMPI TÜRKİYE'DE MARS VE AY YOLCULUĞU BAŞLIYOR

UZAY KAMPI TÜRKİYE'DE MARS VE AY YOLCULUĞU BAŞLIYOR

UZAY KAMPI TÜRKİYE'DE MARS VE AY YOLCULUĞU BAŞLIYOR

2000 yılından bu yana binlerce çocuğa uzay teknolojileri alanında ilham veren Uzay Kampı Türkiye, yenilenen tesisi ve "Aurora Uçuş Görevi" ile uzay eğitimleri alanında yeni bir dönemi başlatıyor.

Dünyadaki iki uzay kampından birisi olan Uzay Kampı Türkiye, ilk kez Ay’a ve Mars'a yapılacak uzay uçuşu simülasyonlarıyla öğrencilere benzersiz bir deneyim sunacak. Yaz programına Azerbaycan, Fransa, İngiltere, İspanya, Filipinler’in de aralarında olduğu 20 farklı ülkeden katılımcının gelmesi bekleniyor.

NASA'nın astronot eğitim programlarından ilham alınarak hazırlanan eğitim araçları ile 7-16 yaş arasındaki çocuklara uzay bilimleri ve teknolojileri konusunda yıl boyu programlar sunan Uzay Kampı Türkiye, yaz dönemine uzay meraklılarının ilgisini çekecek önemli yeniliklerle giriyor. Yenilikçi yaklaşımıyla, içeriğini teknolojiyle paralel şekilde güncelleyen kamp, yaz döneminde devreye alacağı “Aurora Uçuş Görevi" ile katılımcılara, simülasyon ortamında Ay ve Mars’a insanlı uzay uçuşunu deneyimleyebilecekleri eşsiz bir tecrübe yaşatacak. Bu program sayesinde çocuklar NASA’nın 2030’lu yıllarda gerçekleştirmeyi planladığı Mars görevinin bir örneğini kampta öğrenecekler. 

YAZ PROGRAMINA 20 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ GELECEK

Uzay Kampı Türkiye yetkilileri, çocukları ve gençleri geleceğin uzay bilimcileri olarak yetiştirmeye devam ederken, dünya genelinde birbirinden farklı kültürlerin bir araya geldiği eşsiz bir deneyim sunduklarını belirterek, İngilizce ve Türkçe eğitim sunan kampa yaz döneminde Azerbaycan, Fransa, İngiltere, İspanya, Filipinler’in de aralarında olduğu 20 farklı ülkeden katılım talebi aldıklarının bilgisini verdi.

Yaz dönemi boyunca sunulacak Galaktik Yaz Kampı Programları kapsamında devreye alınacak benzersiz simülatörle; Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir deneyim sunulacak. Aurora kapsülünde gerçekleştirilecek interaktif uzay görevi öğrencilere sadece uzay teknolojileri hakkında bilgi vermekle kalmayıp, aynı zamanda problem çözme, ekip çalışması ve zaman yönetimi gibi kritik beceriler üzerinde de kendilerini geliştirme imkânı sağlayacak.

 

YORUMLAR
  Sahneleri ülke ülke fotoğraflıyor (Game Of Thrones'un peşinde)
Sahneleri ülke ülke fotoğraflıyor (Game Of Thrones'un peşinde)