A24.com.tr » yaşam » Usta yazar Tuncer Cücenoğlu hayatını kaybetti! Tuncer Cücenoğlu kimdir, nereli?

Usta yazar Tuncer Cücenoğlu hayatını kaybetti! Tuncer Cücenoğlu kimdir, nereli?

Usta yazar Tuncer Cücenoğlu hayatını kaybetti! Tuncer Cücenoğlu kimdir, nereli?

Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Cücenoğlu, 75 yaşındaydı.

Tuncer Cücenoğlu'nun tedavi gördüğü İstanbul  Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği haberi sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. Cücenoğlu’nun vefatını Twitter'dan duyuran ise oyuncu olan yeğeni Cem Cücenoğlu oldu. Cem Cücenoğlu attığı tweette “Amcam Tuncer Cücenoğlu’nu kaybettik… Türk Tiyatrosu’nun en önemli oyun yazarlarından biriydi. Aydınlık bir Türkiye için kalemini ustaca konuşturan insan! Artık yok…” ifadelerini kullandı.

Cücenoğlu'nun vefat haberinin yayınlanması sonrası taziye mesajları peşi sıra gelirken Twitter'da trendler girdi. Cücenoğlu'nu Twitter'da görüpte tanımayan vatandaşlar ise usta oyun yazarını Google'da aratmaya başladı.

TUNCER CÜCENOĞLU KİMDİR?

1944’te Çorum’da doğan Cücenoğlu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan Cücenoğlu, 1983’te emekliye ayrıldı. Oyun yazarlığına 1972’de “Kördövüşü” ile başlayan sanatçının oyunları yurt içi ve yurt dışında sahnelendi. Oyunları birçok dile çevrilen, Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN üyesi olan Cücenoğlu, 2011 yılında 15. Afife Jale Tiaytro Ödülleri’nde “Kadın Sığınağı” adlı oyunuyla Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü kazandı. 

YORUMLAR
  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğine ünlü yağmuru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğine ünlü yağmuru