A24.com.tr » yaşam » Uşak'ta yarın okullar tatil mi 16 Ocak 2019 Çarşamba | Uşak Valiliği resmi açıklama

Uşak'ta yarın okullar tatil mi 16 Ocak 2019 Çarşamba | Uşak Valiliği resmi açıklama

Uşak'ta yarın okullar tatil mi 16 Ocak 2019 Çarşamba | Uşak Valiliği resmi açıklama

Kar yağışının yoğun şekilde devam ettiği Uşak'ta 16 Ocak Çarşamba günü okullar tatil mi? Valilikten resmi tatil açıklaması geldi mi?

Uşak'ta günlerdir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü kentte karla kaplı yollar nedeniyle ulaşımda da aksamalar yaşanıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce öğrencide tatil beklentisi oluştu. Peki yarın okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama yapıldı mı? İşte ayrıntılar...

UŞAK'TA OKULLAR TATİL Mİ? (16 OCAK 2019)

Uşak'ta, etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, akşam saatlerinde başlayan ve il genelinde etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için alınan kararın resmi ve özel tüm eğitim kurumlarını kapsadığı ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile, engelli, diyaliz hastaları, kanser ve kronik ağır hastalığı olan personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

METEOROLOJİ'DEN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hakkari, Şırnak, Bingöl, Muş, Bitlis, Giresun çevreleri ile Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Hakkari, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Ege, Marmara’nın doğusu, Eskişehir çevreleri, Ankara’nın kuzey kesimleri, Çankırı’nın batı kesimleri ile Akdeniz’in yüksek kesimleri, Erzincan ve Tunceli’nin yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

 

YORUMLAR
  Türk Halk Müziği'nin yeşil gözlü kraliçesi Nuray Hafiftaş'ın ölümü ünlü isimleri yasa boğdu
Türk Halk Müziği'nin yeşil gözlü kraliçesi Nuray Hafiftaş'ın ölümü ünlü isimleri yasa boğdu