A24.com.tr » çevre haberleri » Ünlü plaja beton döktüler

Ünlü plaja beton döktüler

Ünlü plaja beton döktüler

Antalya’da ünlü beach cluplardan Bambus Plajı’na denizden iş makinesi girdi, falezler ve kayalıklar dümdüz edildi, plaj betonla kaplandı.

Antalya’nın sosyetik plajları arasında ilk sıralarda yer alan Bambus Plajı’na denizden iş makinesi çıktı. Lara 1’inci derece doğal SİT alanındaki plajda falezler, kayalıklar dümdüz edildi, üstüne beton döküldü. Muratpaşa Belediyesi, kent merkezinde, falez kıyı bandı üzerinde bir koyda bulunan plajda inşaat çalışmalarını durdurmak ve ruhsatsız binaları yıkmak için karar aldı. Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu ise yıkımla birlikte sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Ancak yıkım kararını mahkemeye taşıyan plaj işletmecisi, ’yürütmenin durdurulması kararı’ aldı.

PLAJDAKİ YAPILAR RUHSATSIZ

Muratpaşa Belediyesi, Nisan 2014 ve Mayıs 2015’te yine inşaat çalışmaları nedeniyle mühürlediği Bambus Plajı’nda ilk tespit, belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Haziran 2015’te yapıldı. Yetkililerin bölgeye ilişkin tuttukları yapı tatil zaptında, plajda ruhsatsız ve kaçak bölümler tam 3 sayfa anlatıldı. Belediyenin imar arşiv dosyasında herhangi bir inşaat ruhsatına rastlanılmayan plajda idari ofisten, tuvaletlere, duş ve giyinme odalarından, teras ve merdivenlere ve kafesine kadar her şeyin ruhsatsız olduğuna metrekare büyüklükleriyle birlikte raporda yer verildi. Zaptın ardından Belediye Encümeni 18 Ağustos 2015 tarihinde plajda ruhsatsız ve kaçak yapıların yıkımı kararı aldı.

FALEZLERE ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE YIKIMA İZİN

Belediye, yıkım kararının uygulanıp uygulanmayacağını 1’inci Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na da sordu. Komisyon 26 Şubat tarihli toplantısında izinsiz uygulamalarla ilgili olarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla birlikte falezlere zarar vermeyecek şekilde yıkım işlemenin yapılmasının uygun olduğu kararını verdi. Yazı 10 Mart’ta Muratpaşa Belediyesi’ne ulaşırken Bambus Plajı’ndan bir şikayet daha geldi. Belediye zabıtası, vatandaş şikayeti üzerine 12 Mart günü plajda incelemelerde bulundu.

Zabıta tarafından tutulan tutanakta, deniz dubasıyla plaja kepçe ve paletli ekskavatör gerildiği ve daha önce kesilmiş demir profilleri taşımak için çalışma yaptığının görüldüğü belirtildi. Plajda çalışmaların durdurulduğunun kaydedildiği tutanakta, ayrıca kontrollerde falezlere beton döküldüğü, demir çakıldığının belirlendiği ve falezlere zarar verildiğinin gözlendiği de yer aldı.

Tutanağın ardından Muratpaşa Belediyesi Ağustos 2015’te alınan karara istinaden, ilgili birimler 17 Mart günü saat 10.00’da Bambus Plajı’nda tahribatını daha da büyümemesi için yıkım ve kaçak ve ruhsatsız yapıların kaldırılması kararı aldı. Ancak, plajın işletmecileri yıkım işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu. Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, yıkımın telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunmasıyla sebebiyle yıkımın yapılacağı gün yürütmenin durdurulması kararı verdi.

YORUMLAR
  Estetik operasyon ile tanınmayacak derecede değişen 26 ünlü isim...
Estetik operasyon ile tanınmayacak derecede değişen 26 ünlü isim...