A24.com.tr » yaşam » Ümraniye-Çekmeköy metro durakları - Ümraniye-Çekmeköy metro hattında hangi duraklar var?

Ümraniye-Çekmeköy metro durakları - Ümraniye-Çekmeköy metro hattında hangi duraklar var?

Ümraniye-Çekmeköy metro durakları - Ümraniye-Çekmeköy metro hattında hangi duraklar var?

İstanbul örümcek ağlarıyla örülmeye devam edilirken yeni metro projelerinden biri olan Ümraniye-Çekmeköy metrosu pazar günü resmen hizmete açılıyor. Ümraniye-Çekmeköy metrosunda hangi duraklar var?

 Ümraniye-Çekmeköy metrosunun açılmasının ardından vatandaşlar rahata erdi. Peki Ümraniye-Çekmeköy metrosunda hangi duraklar var, Ümraniye-Çekmeköy metrosu hangi duraklardan geçiyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabının 21 Ekim Pazar günü açılacağını bildirdi.

Uysal, Dünya Ticaret Merkezi'ndeki çalışma ofisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Üsküdar-Ümraniye metro hattının geçen yıl aralık ayında açıldığını, Ümraniye-Çekmeköy hattının ise 21 Ekim Pazar günü saat 15.30'da hizmete alınacağını söyledi.

Çekmeköy Madenler Meydanı'ndaki açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini dile getiren Uysal, "Bütün Çekmeköylüleri, özellikle bu hattan istifade edecek Sancaktepelileri, bütün İstanbulluları açılışımıza bekliyoruz." dedi.

Uysal, 7 istasyonun yer aldığı kısmın açılmasıyla, hattaki toplam durak sayısının 16'ya yükseleceğini ifade etti.

Söz konusu güzergahın yoğun olduğuna dikkati çeken Uysal, Ümraniye-Çekmeköy hattının devreye girmesiyle ulaşımda ciddi bir rahatlama olacağını düşündüğünü vurguladı.

Mevlüt Uysal, hatta günlük ortalama 600-700 bin kişinin taşınacağını, hattın tam kapasite işlemesi için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Güzergah
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı kapsamında, Üsküdar-Çekmeköy istasyonları arasında yer alan yaklaşık 17 km uzunluğunda tünel, toplam 16 adet istasyon, yaklaşık 2,7 km’lik depo sahası bağlantı tüneli, depo sahası ve bakım alanı ve binaları bulunmaktadır. Hatta 126 vagon hizmet verecektir.

Metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.

Hat, Marmaray Üsküdar istasyonu ile entegre olacak ve böylelikle Anadolu ve Avrupa kıtaları arasında da rahat erişim imkanı sağlayacaktır. Aynı zamanda Altunizade İstasyonu ile Metrobüs’e, tüm istasyonlarda da karayolu toplu taşıma sistemlerine erişim imkanı sağlayacaktır.

Sancaktepe-Çekmeköy’den yolculuk süreleri

Üsküdar: 27 dk.
Kartal: 59 dk.
Yenikapı: 36 dk.
Taksim: 44 dk.
Hacıosman: 68 dk.
Atatürk Havalimanı: 68 dk.
Olimpiyat Stadı: 78 dk.

 

YORUMLAR
  Yoldan çıkan metrobüs otomobilleri altına aldı
Yoldan çıkan metrobüs otomobilleri altına aldı