A24.com.tr » teknoloji » "Uçan taksi" geliyor

"Uçan taksi" geliyor

"Uçan taksi" geliyor

Elektrikli otomobillere geçiş süreci devam ederken, havacılık sektörü de hava taksiye odaklanmış durumda. Bu konuda çalışmalar yürüten firma olan Lilium, uçan taksi prototipini havalandırmayı başardı.

2016 yılından bu yana bu alanda faaliyet gösteren Almanya merkezli şirketin beş kişilik elektrikli jeti, diğer adıyla elektrikli hava taksisi ilk prototipin üretilmesi ile birlikte gökyüzüyle buluştu. İçerisinde herhangi bir insan yer almadan dışarıdan kontrol edilerek test edilen hava taksi dikey bir şekilde havalandırıldı.

Birkaç saniye havada kaldıktan sonra tekrar indirilen hava taksinin bu aşamaya gelmesi şirket için büyük bir adım. Çünkü Lilium, 2025 yılına kadar birden fazla şehirde tamamen operasyonel bir uçan taksi hizmeti başlatmayı hedefliyor.

Kanatlar dikey kalkış için eğilirken, sonrasında yatay uçuşa devam etmek için normal pozisyona geliyor. 300 km menzile sahip olan ve saatte 300 km hıza çıkabilen elektrikli hava taksinin menzili kısa gibi görünüyor. Ancak, bu araç ile hedeflenen şehirler arası yolcukları kısaltmak.

Uber ile benzer bir şekilde çağrılabilecek olan hava taksinin tamamlanması ve havacılık kurumlarından sertifika alabilmesi için içerisinde pilot bulundurulmaya karar verilmiş. Zira, otonom hava araçlarının yolcu taşımak için sertifika alması şu anda pek mümkün değil. 

 

 

YORUMLAR
  Ufak Tefek Cinayetler’de nihayet düğüm çözüldü! “Serhan o iş sende tatlım!”
Ufak Tefek Cinayetler’de nihayet düğüm çözüldü! “Serhan o iş sende tatlım!”