A24.com.tr » teknoloji » Twitter'ın kurucusunun hesabı hacklendi

Twitter'ın kurucusunun hesabı hacklendi

Twitter'ın kurucusunun hesabı hacklendi

İnternette çok ilgin. bir olay yaşandı. En çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter'da sitenin kurucusu olan Jack Dorsey'in şahsi hesabı hacklendi.

Twitter’ın kurucusu, ortağı ve şu anki aktif CEO’su Jack Dorsey’in Twitter hesabı, kimliği henüz bilinmeyen korsanlar tarafından ele geçirildi. Dört milyon takipçisi olan resmi hesaptan yapılan paylaşımlar ise şok etkisi yarattı.

Uzun bir süredir ırkçılık, ırkçılığı destekleyen paylaşımlar ile mücadelede eden Twitter, bu yönde yazılımsal geliştirmeleri de gündemine alıyordu. Yapay zeka tarafından paylaşımların filtrelenmesi, tespit edilen hesapların ve paylaşımların kaldırılması da buna dahildi. Ancak Dorsey’in ele geçirilen hesabından yapılan paylaşım, baştan sonra ırkçılık kokuyordu.

 

Hesap, Twitter tarafından kısa süre içerisinde tekrar geri alındı ve paylaşımlar aniden ortadan kayboldu. Elbette internet boş durmadı ve paylaşımların ekran görüntüsü, Twitter başta olmak üzere pek çok sosyal medya mecrasında ışık hızında yayıldı.

Twitter, Dorsey’in hesabının kim ya da neden ele geçirildiğine dair bir açıklamada bulunmadı. Böylece kişisel bilgilerimizin güvenliğinden endişe ettiğimiz yeni dönemde, Twitter CEO’sunun bile kendi mekanına sahip olamayacağınız gördük.

YORUMLAR
  Dizi yıldızlarının ekranlardaki ilk rolleri
Dizi yıldızlarının ekranlardaki ilk rolleri