A24.com.tr » ekonomi » TÜSİAD'ın adı değiştirildi - İşte TÜSİAD'ın yeni açılımı

TÜSİAD'ın adı değiştirildi - İşte TÜSİAD'ın yeni açılımı

TÜSİAD'ın adı değiştirildi - İşte TÜSİAD'ın yeni açılımı

TÜSİAD, adında yer alan 'İşadamları' ifadesini 'İşinsanları' şeklinde değiştirildi. Derneğin kısaltmasında ise değişiklik yapılmayacak.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 48. Olağan Genel Kurulu'nda önemli bir değişikliğin kararı alındı.

Derneğin ismindeki 'İşadamlar'ı kısmını 'İşinsanları' olarak değiştiren karar oy birliği ile alındı.

Derneğin kısaltması ise değişmeyecek.

OHAL VURGUSU

Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan yaptı. OHAL'in yabancıların yatırım kararlarını olumsuz etkilediğini söyleyen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, "OHAL'in son kez uzatılmış olmasını temenni ediyoruz" dedi. Özilhan ayrıca, "Üretmeden tüketiyoruz, tüketmek için borçlanıyoruz" eleştirisini yaptı.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik yaptığı konuşmada, "Acilen demokrasi ortamına dönmemiz en doğrusudur. Bu nedenle atılması gereken ilk adım OHAL'in son bulmasıdır" dedi.

TÜSİAD'IN TARİHÇESİ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 1971 yılında İstanbul merkezli, endüstri ve hizmet kuruluşlarını temsil eden önde gelen gönüllü Türk sermayedarlarınca kurulmuş olan örgütün adıdır.

Daha önceleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi kuruluşlarda biraraya gelen büyük sermaye çevreleri, bağımsız hareket edememek ve hükümete karşı etkili bir güç oluşturamadıkları gerekçesiyle bir derneğin etrafında birleşmeye karar verdiler. 1960'lı yıllarda sendikal hareketlerle sol kesimin siyasi açıdan güçlenmesi ve 12 Mart Muhtırası örgütün kurulmasını hızlandırıcı etkenler oldu. 12 önde gelen sanayicinin 2 Nisan 1971'de verdiği imza sonucunda, hükümet örgütün kuruluşunu 20 Mayıs 1971'de resmen kabul etti.

TÜSİAD başlangıçta siyasi açıdan fazla etkili olmamasına rağmen, 1970'lerin sonlarına doğru ekonomik ve politik anlamda gittikçe güç kazandı. 

YORUMLAR
  2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)
2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)