A24.com.tr » politika » Türkiye'nin "Trump, Gülen'in iadesi için çalışıyor" açıklamasına ABD'den yanıt

Türkiye'nin "Trump, Gülen'in iadesi için çalışıyor" açıklamasına ABD'den yanıt

Türkiye'nin "Trump, Gülen'in iadesi için çalışıyor" açıklamasına ABD'den yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Lideri Trump'ın FETÖ elebaşının iadesi ile ilgili çalışıldığını söylemişti. Beyaz Saray yetkilisi konuyla ilgili açıklamada bulundu.

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili çalışıldığını söylediğini ifade etmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray yetkilisi "Trump, Gülen'in iadesi için taahhütte bulunmadı" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Reuters'ın haberine göre üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinin yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la G20'deki görüşmesinde Başkan Trump, Fethullah Gülen'in iadesi için taahhütte bulunmadı" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU'NDAN İADE AÇIKLAMASI

Erdoğan ve Çavuşoğlu iadenin gündemde olduğunu söylemişti Erdoğan, G20 zirvesinde yaptığı açıklamada Gülen'in iadesinin de konuşulduğunu söylemişti: "Trump'la FETÖ konusunu da konuştuk. Ben bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum, hala umutluyum. Umarım FETÖ konusunda çözeceğiz."


Çavuşoğlu, Pazar günü Trump'ın Erdoğan'a ABD'nin Gülen'i ve diğer şahısların iadesi üzerinde çalıştığını söylediğini ifade etmişti. Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada da 15 eyalette 'FETÖ'ye operasyon yapıldığını belirterek New Jersey'de tutuklamaların başladığını söylemişti.

YORUMLAR
  Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!
Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!