A24.com.tr » medya » Türkiye'nin en medyatik şehirleri belli oldu

Türkiye'nin en medyatik şehirleri belli oldu

Türkiye'nin en medyatik şehirleri belli oldu

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye’nin en medyatik şehirlerini araştırdı. Yapılan araştırmada Türkiye nüfusunun yüzde 18,6’sının yaşadığı megakent İstanbul en medyatik şehir oldu.

 Turizmin kalbinin attığı illerin başında gelen Antalya, medyada en çok yer alan bir diğer şehir oldu. İşte araştırmanın detayları…

Yılın ilk 9 aylık dönemini kapsayan araştırmada, Türkiye’deki şehirlerin medyada yer alma oranları belirlendi. Adından söz ettiren projeler, nüfus yoğunluğu, yaşam şartları, turizm yatırımları gibi konularla yazılı basın ve internet medyasında yer alan şehirlerin popülerlik yönünden ele alındığı listenin ilk sırasında İstanbul, Antalya ve Adana bulunuyor.

En medyatik şehir: İstanbul
Tarihi 3 bin yıl öncesine uzanan, üç tarafını Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç’in sardığı, Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı’ya başkentlik etmiş, Türkiye’nin incisi ve en kalabalık şehri; İstanbul medyada yer alan haberlerde en çok ismi geçen şehir oldu. Ocak ayından itibaren büyük projelere ev sahipliği etmesiyle binlerce haberde adı geçen şehir, özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dünya liderlerinin katılacağı dev bir törenle açılacak olan Yeni Havalimanı projesinin hayata geçirildiği şehir olmasıyla medyada sıkça yer aldı. 15 milyon 29 bin 231 resmi nüfusuyla dünyanın en kalabalık metropolleri arasında bulunan İstanbul, 1 Ocak – 30 Eylül arasında, 1 milyon 258 bin 530 haberde yer aldı.

Turizmin öncü şehri Antalya listenin ikinci sırasında…

Turizmde bu yıl rekor üstüne rekor kıran ve Eylül ayı sonu itibariyle 11 milyon 117 bin 460’ın üzerinde turisti ağırlayan Antalya’da, Rus ve İngiliz turistlerdeki artış dikkat çekti. Kente ilk 9 ayda 4 milyon 134 bin 102 Rus, 531 bin 89 İngiliz turist geldi. Nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye’nin 5. büyük kenti olan Antalya, doğal güzellikleri ve sıcak iklimi nedeniyle bu yıl da tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer aldı. Yaz sezonunda haber sayısında artış yaşandığı gözlenen Antalya, MTM’nin verilerine göre 2018 yılının ilk 9 ayında medyada 1 milyon 50 bin 825 haberin konusu oldu.

Kültürel zenginlikleriyle Adana, en popüler şehirler sıralamasında üçüncü sırada…
Çok eski tarihlerden günümüze kadar gelen birikimlerin sonucunda zengin bir kültüre sahip olan Adana, 25.’si düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali ile bu yıl da adından dünya çapında söz ettirdi. Her yıl Türk sinemacıların yanı sıra Avrupa’dan da yaklaşık 700 konuğu ağırlayan ve yaklaşık 70 bin izleyiciye ulaşan festival medyada sıklıkla yer aldı. Film festivali dışında birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Adana, uluslararası üne kavuşmuş şehirlerimizden biri olma özelliği taşıyor. Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, dokuz ay süresince Adana hakkında medyada 1 milyon 36 bin 769 haber yapıldı.

Bursa, İzmir, Mersin, Ankara, Gaziantep, Muğla ve Konya, sırasıyla diğer en medyatik şehirler oldular.

İşte Türkiye’nin, medyada en çok yer alan şehirleri:

YORUMLAR
  IMDb verilerine göre 2017 Yılının en iyi ilk 10 filmi
IMDb verilerine göre 2017 Yılının en iyi ilk 10 filmi