A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (9 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (9 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (9 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» YATIRIM SÜREÇLERİ VE DEĞERLEME SEMİNERİ
Yer: İTÜ ARI Teknokent

» İŞ HAYATINDA DÖNÜŞÜM VE YENİ NORMLAR KONULU PROGRAM
Yer: MÜSİAD Konya Şubesi

» GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI - GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİKÇİLİK ARAŞTIRMA PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI
Yer: Dedeman Otel Şanlıurfa

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1952: Türkiye'de ilk televizyon yayınları İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi.

» DOĞUMLAR - 1934: Ülkü Erakalın, Türk yönetmen ö. (2016)

» VEFATLAR - 1991: Orhan Hançerlioğlu, Türk felsefeci yazar. (d. 1916)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» TÜRKİYE PETROLLERİ - Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ tarafından, şirketin yönetim kurulu üyelerinden Seçkin Uçar'ın genel müdür olarak vekâleten atandığı bildirildi.

» ASSAN HANİL - Kibar Holding ve Güney Koreli Seoyon E-Hwa ortaklığıyla 1997 yılında kurulan ve otomotiv sektörünün önemli ana parça tedarikçilerinden biri olan Assan Hanil'de CFO'luk görevine sektörün deneyimli ismi İbrahim Barlık geldi.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» TURKCELL - Türkiye'de 8 veri merkezi kurarak "Türkiye'nin datası Türkiye'de kalmalı" stratejisini güçlendiren Turkcell'in, veri
merkezlerine yaptığı toplam yatırım 2020 sonunda 2 milyar TL'yi bulacak.

» ALTINYILDIZ CLASSİCS & RABARBA - Erkek giyim markası Altınyıldız Classics yeni reklam ajansını seçti. Buna göre, markanın yeni dönemdeki reklam çalışmalarını üstlenecek ajans Rabarba oldu.

MEDYA DÜNYASI

» TRT SPOR - İngiltere Premier Ligi 2019-20 sezonu TRT Spor'da yayınlanacak. TRT'den yapılan açıklamada, "Dünyanın en görkemli futbol organizasyonu olan İngiltere Premier Lig'in coşkusu yeni sezonda TRT Spor'da yaşanacak." ifadesi kullanıldı. Premier Lig'de her hafta en az bir maçı ekranlara taşıyacak TRT Spor, 2019-20 sezonunda 56 karşılaşma yayınlamayı planlıyor.

» DİGİTURK & ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - Medyadaki nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla Digiturk tarafından hayata geçirilen ve tanıtımı Kasım 2018’de Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğinde yapılan BeIN AKADEMİ, bahar döneminde başlayan iki sertifika programının tamamlanmasıyla birlikte ilk mezunlarını verdi.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» DEFACTO - DeFacto, Avustralya'nın Perth kentinde düzenlenen Dünya Kadınlar Ekonomik Forumu'nda (Women Economic Forum /WEF) Mutlu Kadın Hareketi ve Kumaştan Hayaller projeleri ile 'Kadının Güçlendirilmesi'ne olan katkısıyla ödüllendirildi.

» TRAKYA BİRLİK - İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "2018 Yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi"ne 164'üncü sıradan girme başarısını gösteren Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik), Dünya Kooperatif İzleme Listesi'nde yer alan tek Türk kooperatifi oldu.

MEDYA DÜNYASI

» MİLLİYET GAZETESİ - Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin (TFMD) 34 yıldır aralıksız olarak düzenlediği "Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019 Ödülleri" sahiplerine ulaştı. Gecede Yılın Foto Röportajı ödülü Milliyet Gazetesinden Ünal Çam'a layık görüldü.

YENİ YAYIN

» OTOMOBİL GAZETESİ - Turkcell Dergilik için geliştirilen ve günlük olarak yayınlanacak olan Otomobil Gazetesi yayın hayatına başladı. Otomotiv sektörü içindeki her konuyu ele alan Otomobil Gazetesi, ağırlıklı olarak tüketicinin otomobil tercihlerine yol göstermeyi hedefliyor.

DİĞER

» NTV - NTV spikeri Oğuz Haksever'in, emekliliğini istediği iddia edildi.

» BEYAZ TV Beyaz TV'de yayınlanan Hayatta Her Şey Var programının sunucusu Nur Viral'in, 2016 yılında evlendiği Cemil Ertem ile boşanacağı iddia edildi.

» TGS - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmalar Vakfı’nın (SETA), yayımladığı uluslararası basın kuruluşlarında çalışan gazetecilere yönelik rapora ilişkin, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu. 

YORUMLAR
  Kış aylarına girerken Gripten koruyan 6 tavsiye
Kış aylarına girerken Gripten koruyan 6 tavsiye