A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (9 Kasım 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (9 Kasım 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (9 Kasım 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

 ETKİNLİK TAKVİMİ

»   TÜRKİYE İŞ AHLAKI ZİRVESİ'19
Yer: Grand Cevahir Otel Kongre Merkezi

»   FASHİON FİLM FESTİVAL ISTANBUL
Yer: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM)

»   GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KONULU "VASİYET" SERGİSİ
Yer: Tanevi Kültür Avlusu

TARİHTE BUGÜN

»   OLAYLAR - 1938: Atatürk'ün son günü... Yayınlanan resmi tebliğlerde, Atatürk'ün genel durumunun vahamete doğru gittiği açıklandı.

»   DOĞUMLAR - 1936: Mikhail Tal, dünya satranç şampiyonu.

»   VEFATLAR - 1972: Namık Zeki Aral, Rahşan Ecevit'in babası, Türk maliyeci (d. 1888)

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

»   TURKCELL & LÖSEV - Turkcell, Ankara LÖSEV Okulu’nda bir Zeka Gücü Sınıfı açtı.

»   DİCLE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki enerji şebekesini güçlendirmek için 4,6 milyon liralık yatırım yapacak.

»   NOTE COSMETİCS & ALTAVİA DEKATLON - Paris menşeli kozmetik markası NOTE Cosmetics’in, dijital iletişim çalışmalarını yürütecek ajansı seçmek için açtığı konkurdan galibiyetle ayrılan ajans Altavia Dekatlon oldu.

»   NIVEA & PUBLİCS GROUPE - Beiersdorf’un NIVEA’nın global reklam ajansını belirlemek üzere açtığı konkur sonuçlandı. Buna göre, markanın globaldeki reklam çalışmalarını yürütecek ajans Publicis Groupe oldu.

»   GENERAL MOBİLE & AMAZON İNGİLTERE - Global bir marka olarak faaliyetlerini sürdüren General Mobile, Amazon İngiltere ile işbirliği yaptı. 'Prime İş Modeli' anlaşmasıyla, markanın ürünleri bu ay İngiltere'deki kullanıcılara ulaşacak.

»   BURLA MAKİNA TİCARETİ VE YATIRIM A.Ş. & MEDYANÜVE - Burla Makine Ticareti ve Yatırım A.Ş. firmasının bünyesinde yer alan Yamaha ve Marine Araçları Departmanı iletişim ajansını seçti. Gerçekleştirilen yeni iş birliği kapsamında markanın Türkiye ve Körfez Ülkeleri’ndeki pazarlama ve satış faaliyetlerini Medyanüve yürütecek.

»   İŞ BANKASI & BANKALAR ARASI KART MERKEZİ & DİSCOVER FİNANSAL HİZMETLER - İş Bankası, Bankalararası Kart Merkezi ve Discover Finansal Hizmetlerle yaptığı işbirliği kapsamında yeni tahsis ettiği 'Türkiye'nin Ödeme Yöntemi' olarak hayata geçen TROY kredi kartlarının yurtdışında geçerliliğini sağlayacak çalışmalarını tamamladı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

»   HONDA MOTOSİKLET TÜRKİYE - Cool Markalar Araştırması'nın sonuçlarına göre, motosiklet kategorisinde yılın "en cool" markası Honda Motosiklet Türkiye oldu.

»   TURKCELL - Turkcell, telekom sektörünün prestijli etkinlikleri arasında gösterilen Global Telecoms Awards'tan (Glotel Ödülleri) ödülle döndü.

»   ZİRAAT  BANKASI - Ziraat Bankası, 'Türkiye'nin Lovemark'ları' araştırmasında 2016,2017 ve 2018 yıllarında olduğu gibi 2019 yılında da Türkiye'nin en sevilen bankası seçildi.

»   TEKNOSA - Teknosa, Marketing Türkiye ve Roamler Türkiye iş birliğinde düzenlenen "Cool Markalar" araştırmasında "Türkiye’nin En Cool Teknoloji Marketi" seçildi.

»   OPET - OPET, Ipsos tarafından 17 farklı kategoride gerçekleştirilen "Lovemarks" araştırmasında "Türkiye'nin Aşkla Bağlandığı Akaryakıt Dağıtım Markası" seçildi.

»   GRATİS - Türkiye'nin kişisel bakım marketi Gratis, halk jürisi tarafından belirlenen Cool Markalar Araştırması'nda kozmetik mağazası kategorisinde 4'üncü kez yılın "en cool markası" seçildi.

»   SİEMENS TÜRKİYE - Siemens Türkiye'nin Akıllı Termostat ürünü için yürüttüğü dijital iletişim kampanyası, Türkiye'nin en iyi internet ve dijital uygulamalarının belirlendiği Altın Örümcek Ödülleri'nde "Dijital Pazarlama-Entegre Kampanya" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

MEDYA DÜNYASI

»   ODATV.COM - Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ödül töreninde “Stratejik Vizyon Sahibi Gazeteci-Yazar" Ödülüne layık görüldü.

»   TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ - Türkiye Yayıncılar Birliği, Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü’ bu yıl Metastaz kitabının yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’na verildi.

YENİ YAYIN

»   KIRIK SAAT - Tahir Elçi Vakfı’nın kültür- edebiyat – düşünce dergisi "Kırık Saat" yayın hayatına başladı. Dergi, üç ayda bir yayınlanacak. 

»   YENİ1MECRA - Ankara Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde başlatılan proje kapsamında yeni bir haber mecrası kuruldu. “yeni1mecra” görüntülü, yazılı ve sesli haber formatları ile işsiz gazetecileri destekleme hedefiyle yayın hayatına başladı.

DİĞER

»   BEST FM - Best FM, 10 Kasım Pazar günü canlı yayın aracıyla Anıtkabir’den özel yayın yapacak. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı Ufuk Karcı’nın sunumuyla 08:00 - 10:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

»   İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ (İGC) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 11 Kasım 2019 günü 81 ilde gerçekleştirilecek olan 11 milyon fidan dikim organizasyonuna İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de katılacak.

YORUMLAR
  iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)
iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)