A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (8 Kasım 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (8 Kasım 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (8 Kasım 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

»   TÜRKİYE ARICILIK FUARI
Yer: ANFA Altınpark Fuar Merkezi

»   4. ANTALYA EDEBİYAT GÜNLERİ - ÖDÜL TÖRENİ
Yer: Türkan Şoray Kültür Merkezi Antalya

»   AVRUPA İSLAMİ FİNANS VE EKONOMİ AKADEMİSİ KONFERANSI
Yer: MÜSİAD Genel Merkezi

TARİHTE BUGÜN

»   OLAYLAR - 1928: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal, Millet Mektepleri'nin Genel Başkanlığını ve Başöğretmenliğini kabul etti.

»   DOĞUMLAR - 1922:  Christiaan Barnard, Dünyada ilk kalp naklini yapan doktor (ö. 2001)

»   VEFATLAR - 1973: Faruk Nafiz Çamlıbel, şair (d. 1898)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

»   VSY BİOTECHNOLOGY - VSY Biotechnology'nin yurt içi iş birimi direktörlüğüne Kaan Korkut getirildi.

»   SCHNEİDER ELECTRİC -  Schneider Electric inovasyon deneyimi program liderliği görevine Türker Öztürk getirildi.

MEDYA DÜNYASI

»   ŞAFAK ONGAN - Dream Tv’nin eski yayın yönetmeni ve son olarak Radyo D ile yollarını ayıran Şafak Ongan, henüz isim konusunda netlik  kazanmayan rap müzik üzerine çıkacak olan dergide Genel Yayın Yönetmeni olarak görev alacak.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

»   OPPO & ERİCSSON - Akıllı telefon markası Oppo, Ericsson ile iş birliğini güçlendiren 5G ortak laboratuvarı projesini hayata geçirdi.

»   AXALTA - ABD'li boya devi Axalta, Gebze'deki yaş boya fabrikasının ardından, toz boya üretimi yapacak yeni tesisini Çerkezköy'de hizmete soktu.

»   APPLE & HEPSİBURADA - Apple, Hepsiburada'yla bir anlaşma yaptı. Yapılan bu anlaşma sonucunda Hepsiburada, Apple'ın Türkiye'deki tek yetkili e-ticaret platformu oldu.

»   SAS & SBM  - Yenilikçi analitik çözümleriyle öne çıkan SAS, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin (SBM) yakın zamanda hayata geçireceği S-Cloud Marketplace Platformunda iş birliğine gidiyor.

»   İŞ BANKASI & ORACLE - Türkiye İş Bankası ile Oracle, ticari müşterilerin dijitalleşme, yazılım ve donanım gereksinimlerinin hızlı ve avantajlı bir şekilde karşılanabilmesi için iş birliğine giderek satış finansmanı programı başlattı.

»   İGA HAVALİMANI İŞLETMESİ A.Ş. & DOME GROUP FİNANCİAL SERVİCES LİMİTED - Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İstanbul Havalimanı’nın inşaatını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş, kredilerinin refinansmanı için Londra ve İstanbul merkezli kurumsal finansman ve finansal danışmanlık şirketi Dome Group Financial Services Limited’i yetkilendirdi.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

»   ARVATO CRM - Arvato CRM Türkiye dünyanın en saygın iş ödülleri olan Stevie Uluslararası İş Ödülleri'nden bir altın bir de bronz ödüle layık görüldü.

»   MODERN EĞİTİM KURUMLARI - Modern Eğitim Kurumları, Romanya'daki Robochallenge Uluslararası Robotik Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazandı.

»   BTM - İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) "Dünyanın En Çok Gelecek Vadeden Programı" seçildi.

MEDYA DÜNYASI

»   BURSA HABER GAZETESİ - Bursa Haber Gazetesi Köşe Yazarı Akın Karakız Bursa Böbrek Hastaları ( Bobder) 4. Medya Ödül Töreni'nde ödüle layık görüldü. 

YENİ YAYIN

»   EGE TV - Ege'nin İlk bölgesel televizyonu Ege TV 2 yıl aranın ardından 15 Kasım'da yeniden yayın hayatına başlıyor.
 
DİĞER

»   TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU (TGF) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu 60. Başkanlar konseyi 8-10 Kasım tarihlerinde İstanbul’da toplanacak. Program dahilinde gerçekleştirilecek panelde ‘Dijital Medya’ konusu ele alınacak.

»   17. MEDYA ve FOTOĞRAF YARIŞMASI - Türk denizciliğini geliştirmek, Ege Bölgesi’nde denizciliğe ve deniz kültürüne ilgiyi artırmak amacıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen Medya ve Fotoğraf Yarışması’na başvurular başladı.“Haber, İnceleme-Araştırma” başlığı ile tek dalda yapılan medya yarışması için gönderilecek eserlerin 1 Ocak 2019-1 Nisan 2020 tarihleri arasında yazılı, dijital ve görsel basında yayınlanması gerekiyor.

»   NETFLİX - Teknoloji devi Samsung,1 Aralık'tan itibaren bazı eski televizyon modellerinde internetten dizi ve film izleme hizmeti veren Netflix'in izlenemeyeceğini duyurdu.

YORUMLAR
  Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?
Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?