A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (7 Ocak 2020)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (7 Ocak 2020)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (7 Ocak 2020)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   KOBİLERE YÖNELİK E-İHRACAT EĞİTİMİ
          Yer: Kayseri Ticaret Odası

     »   ROCHE- HEMOFİLİ HASTALIĞININ TOPLUMSAL YÜKÜ
          Yer: Wyndham Grand İstanbul Levent

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası (7-14 Ocak)

    »   OLAYLAR - 1992: Cemal Süreya Şiir Ödülü Adnan Özer ve Süreyya Berfe'ye verildi.

    »   DOĞUMLAR - 1943: Aşık Mahsuni, halk ozanı (ö. 2002)

    »   VEFATLAR - 2017 - Refik Erduran, Türk oyun yazarı, yayımcı ve gazeteci (d. 1928)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG - TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığına, Güçlü Batkın atandı.

     »   TADIM - Tadım'm Pazarlama Direktörlüğü görevine Selda Çelik, Operasyon Direktörlüğü görevine ise Gökhan Becerikli getirildi.

     »   METRO TÜRKİYE - İletişim sektörünün deneyimli ismi Dr. Aslı Duran, Ocak 2020 itibarıyla Metro Türkiye'nin yeni Kurumsal İletişim Müdürü oldu.

     »   PHİLİP MORRİS/SABANCI - Philip Morris/Sabancı İletişim Müdürlüğü görevine Sera Üner getirildi.  Üner, şirketin kurumsal iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak.

MEDYA DÜNYASI

     »   TRT HABER - TRT spikeri Tijen Karaş ekrana yeniden döndü. Karaş, saat 10.40’ta yayınlanan bültende uzun bir aranın ardından yeniden izleyicilere seslendi.

     »   AKSAM GAZETESİ - Star gazetesinin kapatılmasının ardından, köşe yazarı Ahmet Kekeç, Akşam gazetesine geçti.

     »   TÜRKMEDYA GRUBU - Türkmedya grubunda bazı atamalar gerçekleştirildi.Daha önce Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Nuh Albayrak, gazetenin internet sitesi star.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ne atanırken, aksam.com.tr’nin başına ise Akşam Gazetesi yazarı Serkan Fıçıcı getirildi. Ayrıca Binali Yıldırım'ın Başdanışmanlığı’nı da yapan Abdulkadir Özkan ise Türkmedya Dijital Yayınlar Koordinatörü olarak görevlendirildi.

     »   ODATV.COM - odatv.com yazarı Ayşe Baykal bugünkü köşe yazısında görevinden ayrıldığını duyurdu.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   SAMSUNG TÜRKİYE & EXCEL İLETİŞİM VE ALGI YÖNETİMİ - Samsung‘un Türkiye’deki iletişim danışmanlığını Excel İletişim ve Algı Yönetimi üstlenecek.

     »   TUBİSAD & MARJİNAL PORTER NOVELLİ - 1979 yılında bilgi teknolojileri, telekomünikasyon, yeni medya, internet ve tüketici elektroniği alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin ortak sesi olma amacıyla kurulan Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) iletişim faaliyetlerini Marjinal Porter Novelli yürütecek.

MEDYA DÜNYASI

     »   SLOWTİME RADYO - İstanbul 91.2 frekansında yayın yapan Slowtime Radyo, Radyo 45’lik’e satıldı. Slowtime Radyo’nun bundan böyle Radyo 45’lik olarak, 56 il ve ilçelerle beraber 119 noktada ulusal olarak yayına başlayacağı öğrenildi. 47 ilde yayına başlayan Radyo 45’lik frekansı, Türkiye’nin birçok noktasında açılmaya da devam ediyor.

ÖDÜL / BAŞARI

MEDYA DÜNYASI

     »   ATV & KANAL D - 2019'da en çok konuşulan TV kanalları belirlendi. 15 Aralık itibarıyla güncel abone sayılarına göre sosyal medya şampiyonu 33 milyonun üzerinde takipçi sayısıyla ATV olurken, sırayı 1 milyon 640 binin üzerinde artış ile Kanal D takip etti

VEFAT

    »   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ (TGC) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın kartı sahibi Nurettin Çakın vefat etti.
 
DİĞER

    »   EVRENSEL GAZETESİ - Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, polislerce darbedilerek katledilişinin 24. yıl dönümü dolayısıyla 8 Ocak’ta mezarı başında anılacak. Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığında saat 11.00’de gerçekleşecek olan anmaya Metin Göktepe’nin gazetesi Evrensel’in çalışanları, ailesi, meslektaşları, basın örgütlerinin temsilcileri ve dostları katılacak.

    »   ULUSAL GAZETE TİRAJLARI - Geçtiğimiz hafta (30 Aralık - 5 Ocak ) tirajında en çok artış görülen gazeteler sırasıyla Posta ve Yeni Birlik oldu.Tirajında en çok düşüş görülen gazeteler ise Evrensel ve Dünya olarak belirlendi.

YORUMLAR
  İlker Ayrık'tan çarpıcı babalık itirafı!
İlker Ayrık'tan çarpıcı babalık itirafı!