A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (6 Ocak 2020)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (6 Ocak 2020)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (6 Ocak 2020)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   YKKD SERTİFİKA PROGRAMI 4. DÖNEM LANSMAN GECESİ
          Yer: Esma Sultan Yalısı

     »   TTYD-TURİZMDE DÖNÜŞÜM SENARYOLARI RAPORU BASIN TOPLANTISI
          Yer: Hilton Convention Center / Hilton Istanbul Bosphorus

     »   16. ULUSLARARASI DOSSODOSSİ MODA GÖSTERİ FUARI
          Yer: Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1991: Ekonomist Dergisi yayın hayatına başladı.

    »   DOĞUMLAR - 1947: Erkut Yücaoğlu, Türk iş adamı.

     »   VEFATLAR - 2000: Don Martin, ABD'li çizgi romancı (Mad Dergisi) (d. 1931)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   ALOTECH - Türkiye'nin önde gelen bulut tabanlı çağrı merkezi sağlayıcı şirketi AloTech'in Genel Müdür Yardımcılığı görevine Korhan Erçin getirildi.

          MEDYA DÜNYASI

     »   EKOTÜRK TV - Ekotürk televizyonunda hafta içi her gün yayınlanan Küresel Bakış programını, 6 Ocak Pazartesi’nden itibaren Burcu Çetinkaya sunacak.

     »   CNN TÜRK - CNN Türk ekranlarında kültür- sanat programı 'Afiş'i sunan Büşra Sanay'ın kanal ile yolları ayrıldı. Kanalda ‘Afiş’in ve “Özel Sektör” adlı programın yeni sunucusu Berat Aşıcıoğlu oldu.

     »   TV 100 - TV 100 ekranlarında Her Cumartesi saat 09.00'da yayınlanan "Magazin Hattı" programının            sunucusu Yasmin Erbil'in yerine Didem Delen geldi.

     »   DEMİRÖREN MEDYA GRUBU - Demirören Medya Grubu Reklam ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Rima Erdemir ile yollar ayrıldı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   TOTAL & SPORİFY - Petrol şirketi Total ile son dönemin popüler müzik platformu Spotify, reklam alanında önemli bir iş birliği gerçekleştirdi.


     »   BMC - Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi firmalarından BMC, Tunus İçişleri Bakanlığının "Uluslararası Zırhlı Araç İhalesfni kazanarak 9 adet 4x4 Orta Sınıf Çok Amaçlı Zırhlı Araç üretilmesine yönelik sözleşme imzaladı.

     »   ISRA GROUP A.Ş. & V MAİL A.Ş. - İsra Holding bünyesinde faaliyet gösteren İsra Group AŞ ve V Mail AŞ tarafından Başakşehir'de yaklaşık 100 milyon TL yatırımla Emlak Konut GYO'dan satın alınan arsa üzerinde bölgenin en büyük ve kapsamlı Alışveriş ve Yaşam Merkezi hayata geçirilecek.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   HAVELSAN - HAVELSAN tarafından geliştirilen yerli ve milli veri sızıntısı, kaçağı önleme uygulaması HAVELSAN BARİYER, Uluslararası Ortak Kriterler EAL (Evaluation Assurance Level) 4+ Sertifikasını almaya hak kazandı.

YENİ PROGRAM

    »   RADYO VİVA - Ünlü komedyen ve radyo programcısı Yavuz Seçkin, ‘Yavuz’un Minibüsü’ isimli programıyla Radyo Viva’ya döndü.Yavuz Seçkin ile Yavuz’un Minibüsü 13 Ocak Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün 18.00 – 20.00 saatleri arasında Radyo Viva’da yayında olacak.
 
VEFAT

    »   STAR TV - Star TV’nin Ana Haber Bülteni sunucusu Nazlı Çelik'in babası Yücel Çelik vefat etti.
 
DİĞER

    »   TRT - Gelirinin büyük bölümü elektrik faturalarındaki TRT payı ile bandrol gelirlerinden oluşan TRT'nin radyo reklam zamanlarının 1 yıllığına satışı, Kamu İhale Yasası'na tabi olmadığı için 'açık ihale' yerine 'kapalı teklif alma usulü' ile gerçekleştirilecek.

    »   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ (TGC) & TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI (TYS) & PEN TÜRKİYE MERKEZİ & ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ & TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti,Türkiye Yazarlar Sendikası,  PEN Türkiye Merkezi, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Yayıncılar Birliği ‘‘İşsizlik ve Sansürün Kıskacında Gazetecilik” toplantısı düzenliyor. Toplantı 9 Ocak 2020 Perşembe günü Saat 11.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Cağaloğlu’ndaki binasında bulunan Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenecek. 

    »   KIRŞEHİR BASIN KONSEYİ (KBK) - Kırşehir Basın Konseyi (KBK) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen medya ödülleri programı 10-11 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.Basın kuruluşları katılımlarıyla Küresel Gazeteciler Konseyi bünyesindeki Kırşehir Basın Konseyi tarafından Çalışan Gazeteciler Gününe özel medya ödülleri ile 2019 yılının en iyileri belirlenecek.

YORUMLAR
  Ünlülerin gerçek isimlerini biliyor muydunuz?
Ünlülerin gerçek isimlerini biliyor muydunuz?