A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (5 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (5 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (5 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   FESPA EURASİA
          Yer: İstanbul Fuar Merkezi (İFM)

     »   İSTANBUL EKONOMİ ZİRVESİ
          Yer: Çırağan Sarayı

     »   TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI
          Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

     »   TRAVEL TURKEY İZMİR "13. TURİZM FUAR VE KONFERANSI"
          Yer: Fuar İzmir / Gaziemir

TARİHTE BUGÜN

    »   ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Kadın Hakları Günü.

    »   OLAYLAR - 1934: Türkiye'de kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanıyan kanun kabul edildi.

    »   DOĞUMLAR - 1901: Walt Disney, ABD'li film yapımcısı (ö. 1966)

     »   VEFATLAR - 1945: Suphi Nuri İleri, gazeteci ve iktisatçı Türk profesör (d. 1887)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   BORUSAN HOLDİNG - Borusan Holding üst yönetiminde önemli bir görevlendirme yapıldı. İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı olarak Nursel Ölmez Ateş atandı.

     »   UNİLEVER - Unilever Orta Amerika Başkan Yardımcısı Conny Braams’ın Unilever Dijital ve Pazarlamadan Sorumlu Başkanı olarak atandığı duyuruldu. CMO sorumluluğunun yanı sıra dijitalin de liderliğini üstlenecek Braams, görevine 1 Ocak 2020 itibarıyla başlayacak.

     »   GOOGLE - Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Google’ın çatı şirket olan Alphabet’teki başkanlık ve CEO’luk görevlerinden ayrılacaklarını açıkladı. Page ve Brin, şirketin yönetim kurulunda kalmaya devam edecek. İkili, bununla beraber tüm yetkilerini şirketin diğer CEO’su Sundar Picha‘ya devredeceklerini açıkladı.

MEDYA DÜNYASI

     »   DÜNYA GAZETESİ - Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa eden Vahap Munyar’ın yeni adresi Dünya Gazetesi oldu. Munyar artık Dünya gazetesinde yazacak.

     »   VOGUE TÜRKİYE - Vogue dergisi yayın yönetmeni  Seda Domaniç, bu yıl sonu itibarıyla görevini bıraktığını belirtti.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   BRAEZ - Hollanda giyim markası Braez, İzmir'de ikinci Türkiye'de 4. mağazasını Konak Pier'de

     »   EMİNEVİM & TÖSSFED - Eminevim, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TÖSSFED) ana sponsor oldu.

     »   CORENDON AİRLİNES & ON İLETİŞİM - Corendon Airlines, yeni dönemdeki spor iletişimi çalışmalarını ON İletişim ile birlikte yürütecek.

     »   İŞ LEASİNG & SEFEROĞLU ELEKTRİK - İş Leasing, güneş enerjisi sektörünün önde gelen oyuncularından Seferoğlu Elektrik ile işbirliği protokolü imzaladı.

     »   TAV HAVALİMANLARI & ALMATI HAVALİMANI - Türk-Kazak İşadamları Birliği (TÜKİB) internet sitesinde yayınlanan açıklamada TAV Havalimanları Holding'in Almatı Havalimanı'nı satın almak için görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi.

     »   MARS LOGISTICS & SALT İLETİŞİM GRUP - Farklı sektörlerden birçok markaya 360 derece entegre pazarlama iletişimi hizmeti sunan Salt İletişim Grup, lojistik sektörünün öncü firması Mars Logistics’in stratejik iletişim danışmanlığını üstlendi.

MEDYA DÜNYASI

     »   BLUE TV & OT DERGİ - OT Dergi'nin ilk video programı,Afili Dostlar', BluTV'de buluşuyor. Ot’un yazar, çizer ve içerik üreticileri afili dostlarıyla bir araya gelerek üretimleri, sanata ve kültüre ilişkin tecrübe ve fikirlerini birbirleriyle paylaşıyor.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   TOYOTA COROLLA - Türkiye'de üretilen Corolla, otomotiv sektörünün "oscarı" olarak nitelendirilen "Avrupa'da Yılın Otomobili-Car of the Year" finalistleri arasında yerini aldı.

MEDYA DÜNYASI

     »   İHLAS HABER AJANSI (İHA) - Van Öz Haberci Gazetesinin 2019 yılında yaptığı "En Başarılı İsimler" kamuoyu araştırmasında "Yılın En Başarılı Haber Ajansı" ödülüne İhlas Haber Ajansı (İHA) layık görüldü.

DOĞUM / BEBEK

     »   ECE VAHAPOĞLU - Yazar ve sunucu Ece Vahapoğlu anne oldu. Oğlu Efe'yı kucağına alan Vahapoğlu, bu haberi sosyal medya paylaşımıyla sevenlerine duyurdu.

DİĞER

     »   ANADOLU AJANSI (AA) - AA çalışanları, Türk Kızılay'ın AA İstanbul Ofisi'nde kurduğu stantta kan bağışında bulundu. Kurulan Standa Basın  İlan Kurumu Genel Müdürlüğü personeli ile öğrenciler de kan bağışladı.

     »   DÜNYA GAZETESİ - Dünya gazetesi, dün ilk sayfasında yenilendiğini duyurdu. Ekonomi yazarı Hakan Güldağ ve eski Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın koordinasyonundaki Dünya gazetesinde çalışanlar kıdem tazminatlarını sermaye yaptı.

     »   KOCAELİ GAZETECİLER CEMİYETİ (KGC) - Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, 16 Aralık Pazartesi günü NCity Oyun Merkezi’nde Bowling Turnuvası düzenleyecek.

YORUMLAR
  Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.
Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.