A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (4 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (4 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (4 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

    ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   TDK DERİ VE KÜRK MODA ŞOV
          Yer: Kaya Palazzo Golf Resort

     »   18. İSTANBUL PERAKENDE FUARI
          Yer: Haliç Kongre Merkezi

     »   İSG 2019 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FUARI
          Yer: İstanbul Fuar Merkezi (İFM)

     »   TÜYAK 2019 YANGIN VE GÜVENLİK SEMPOZYUMU VE SERGİSİ
          Yer: Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

    TARİHTE BUGÜN

    »   ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Madenciler Günü.

    »   OLAYLAR - 1791: The Observer's (dünyanın ilk pazar günü gazetesi) ilk sayısı yayımlandı.

    »   DOĞUMLAR - 1929: Şakir Eczacıbaşı, Türk işadamı, fotoğrafçı (ö. 2010)

     »   VEFATLAR - 1131: Ömer Hayyam, İranlı matematikçi, astronom, şair ve filozof (d. 1048)
 
    ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   MİCROSOFT TÜRKİYE - Microsoft Türkiye Çözüm Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine Cem Kubilay atandı.

     »   ŞEKERBANK - Şekerbank'ta operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Büyükbozkoyun, emekli olarak görevinden ayrıldı.

     »   DİVAN GRUBU - Divan Grubu'nda, Divan Oteller Grubu Satış Direktörlüğü görevine 25 yıldır turizm sektöründe çeşitli görevlerde bulunan Deniz Dikkaya getirildi.

     »   İTTİFAK HOLDİNG - ADESE - İttifak Holding (ITTFH) ve holdingin grupiçi şirketi Adese (ADESE) yönetimlerinde değişikliğe gidildi. İttifak Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada; “Genel kurulun onayına sunulmak koşuluyla yönetim kurulu üyesi olarak Emin CANACANKATAN ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak Süleyman KILIÇ'ın atanmalarına karar vermiştir.” bilgileri yer aldı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   ELELE - Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde yer alan, Elele dergisinin Yazı İşleri Müdürü Filiz Şeref Kulu yayın ile yollarını ayırdı.

     İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   İLKO İLAÇ & OCTOSTORY - İlaç sektöründe 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren İLKO İlaç, dijital iletişim faaliyetlerini  OctoStory’ye emanet etti.

     »   ESO & KMTSO - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) arasında stratejik iş birliği protokolü imzalandı.

     »   AY MAĞAZACILIK - BEYMEN & TEL AVİV MERKEZLİ MY SİZE INC - Tel Aviv merkezli My Size Inc adlı şirket, akıllı telefon ölçüm uygulaması için Ay Mağazacılık ve Beymen ile anlaştı.

     »   VAKIFBANK & TNB - Türkiye Noterler Birliği (TNB) ile VakıfBank arasında vekaletname ve azilname sorgulamalarının daha hızlı ve güvenli yapılmasını sağlayacak "TNB Bilişim Sistemi Verilerinin Paylaşımı Protokolü" imzalandı.

     »   SALT İLETİŞİM GRUP & MOPAK - Farklı sektörlerden birçok markaya 360 derece entegre pazarlama iletişimi hizmeti sunan Salt İletişim Grup, 90 yılı aşkın bir süredir kağıt sektörüne öncülük eden MOPAK markasının marka stratejisi ve iletişimi, basın iletişimi, konu ve etkinlik yönetimi, influencer marketing ve içerik üretimi alanlarında hizmet verecek.

     »   RENAULT GRUBU & NİNO ROBOTİCS - Renault Grubu, engelli bireylerin hareket özgürlüğüne destek olacak yeni çözümlere imza atmak üzere teknoloji tasarım şirketi Nino Robotics ile iş birliği yaptı. Anlaşma ile Renault Grubu, hareket kısıtlı kişilerin ihtiyaçlarına da cevap verecek şekilde herkes için sürdürülebilir ve ulaşılabilir mobilite çözümleri geliştirme misyonunu devam ettirecek.

          MEDYA DÜNYASI

     »   ALMANYA KUZEY REN-VESTFALYA EYALETİ EKONOMİK KALKINMA AJANSI & DÜNYA GAZETESİ - İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ev sahipliğinde, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı ve Dünya Gazetesi iş birliğiyle, 6 Aralık 2019  Cuma günü saat 10.00'da (İTSO)konferans salonunda "Türk Dış Yatırım Paneli" düzenlenecek.

    ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   TOROS TARIM - Toros Tarım, Uluslararası Gübre Sanayi Birliği (IFA) tarafından "Endüstri İyi Uygulama Elçisi" (Industry Stewardship Champion) seçildi.

     »   ASSAN HANİL - Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren Assan Hanil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen "İşte Engel Yok" projesi kapsamında ödül aldı.

     »   ALLİANZ SİGORTA - Allianz, Capital Dergisi’nin, ZENNA Araştırma ve Danışmanlık iş birliği, T-Systems sponsorluğunda bu yıl 19. kez gerçekleştirdiği "İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri" araştırmasında sigorta sektörünün en beğenilen şirketi seçildi.

     »   ZİRAAT BANKASI - Ziraat Bankası, Financial Innovation Awards 2019'da müşteri/ çalışan şikayetleri ve önerilerini dikkate alarak süreçleri iyileştiren sistemiyle ve Global Banking & Finance Awards 2019'da en iyi dönüşüm yapan işyeri ve çalışan inisiyatifiyle iki ödül kazandı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   DEMİRÖREN HABER AJANSI (DHA) - Demirören Haber Ajansı'ndan (DHA) Bursa Bölge Müdürlüğü'nde görevli muhabir Muammer İrtem,Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 2019 Yılı Ödül töreninde Genç Kalemler Ödülü’ne layık görüldü.

     »   İHLAS HABER AJANSI (İHA) - Mood dergisi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ödül töreninde ‘Yılın En iyi Haber Ajansı’ ödülüne İhlas Haber Ajansı layık görüldü

    DİĞER

     »   TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU (TGF) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca yazılı bir açıklama yaparak Yeni Yargı Paketi’nde icra ilanlarının kaldırılması yönünde bir karar bulunmadığını açıklayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve bu konudaki girişimleri nedeniyle Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Zahid Sobacı ve Basın ilan Kurumu Genel Müdürü  Rıdvan Duran’a teşekkür etti.

     »   TRT - Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan personel alım ilanı duyurusunda Ankara'da yaşayanlar ya da ikamet edecek olan kişilerin işe alınacağı açıklandı.

     »   YENİ ASIR - Yeni Asır gazetesi, bir gala yemeği düzenleyerek 125'inci yaşını kutladı.

YORUMLAR
  İşte yılbaşında en çok dinlenen şarkılar (Spotify açıkladı)
İşte yılbaşında en çok dinlenen şarkılar (Spotify açıkladı)