A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» KAZAKİSTAN RESMİ TİCARET VE EKONOMİ HEYETİ TOPLANTISI
Yer: The Ritz-Carlton

» İTO ve ICVB/TRİPADVİSOR İMZA TÖRENİ
Yer: İstanbul Ticaret Odası Merkez Binası

» BURHANİYE KİTAP FUARI
Yer: Ören Mahallesi, Burhaniye

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1980: ASELSAN, ilk Türk telsizini üretti.

» DOĞUMLAR - 1923: Ahmet Ertegün, Atlantic Plak firmasının sahibi. (ö. 2006)

» VEFATLAR - 1864: Louis Hachette, Fransız yayımcı. (d. 1800)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» ACCO BRANDS TÜRKİYE - Deneyimli televizyoncu Oğuz Haksever, NTV'ye veda ettiğini kaleme aldığı mektupla duyurdu.

» PFİZER TÜRKİYE - 15 yıldır Pfizerli olan, beş yıldır da Pfizer Türkiye Medikal Direktörü olarak görev yapan Dr. Dilara Balkan, Afrika ve Ortadoğu Gelişen Pazarlar Bölgesi İnflamasyon ve İmmünoloji Kıdemli Medikal Direktörü olarak atandı.

» TÜRK TELEKOM - Türk Telekom'da uzun yıllar Üst Yönetici (CEO) koltuğunda oturan Dr. Paul Doany görevinden ayrıldı. Türk Telekom'da iki dönem görev yapan Doany'nin yerine Satış, Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Ümit Önal atandı.

» CONRAD İSTANBUL BOSPHORUS - Conrad İstanbul Bosphorus’ta, iki üst düzey atama gerçekleşti. Conrad’ın üst yönetiminde gerçekleşen görev değişimleriyle Conrad İstanbul Bosphorus’un Finans Direktörü Seda Karaman olurken; Meltem Erbay ise Conrad İstanbul Bosphorus’un yeni Operasyon Direktörü olarak atandı.

MEDYA DÜNYASI

» NTV - Deneyimli televizyoncu Oğuz Haksever, NTV'ye veda ettiğini kaleme aldığı mektupla duyurdu.

» SABAH GAZETESİ - Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz görevinden ayrıldı.

» FORBES TÜRKİYE - Forbes Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Burçak Evren görevinden ayrıldı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» BORUSAN HOLDİNG & ENGAGE İSTANBUL - Çelik, distribütörlük, lojistik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Borusan Holding, yeni dönemde sosyal medya çalışmalalarını Havas Creative Group bünyesindeki Engage İstanbul ile yürütme kararı aldı.

» TFI TAB GIDA - Hızlı servis restoran zinciri işletmecisi TFI TAB Gıda Yatırımları'nın, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde sistemine dahil ettiği Burger King ve Usta Dönerci restoranlarıyla Türkiye ve Çin dışındaki restoran sayısı 26'ya ulaştı.

» VODAFONE & TÜSİAD - Vodafone Türkiye, Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuna paralel olarak, sanayide dijital dönüşümün en büyük destekçilerinden TÜSİAD ile "TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (SD2)" kapsamında önemli bir iş birliğine imza attı. Vodafone Türkiye, teknoloji kullanıcıları ile teknoloji tedarikçilerini buluşturan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) Sanayide Dijital Dönüşüm Programı'na (SD2) destek verecek.

» ICVB & TRİPADVİSOR - İTO’nun başkanlığını yürüttüğü İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB), dünyanın en büyük seyahat platformu TripAdvisor’daki İstanbul tanıtım sayfalarının yönetimini üstlendi. İTO ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç ile TripAdvisor yöneticisi Chad Shiver, 31 Temmuz Çarşamba günü işbirliği anlaşmasını imzalayacak.

» KEREVİTAŞ - Yıldız Holding ve holding çatısı altında bulunan Kerevitaş'ın projeleri, BM Yüksek Düzeyli Siyasi Forum'da yapılan sunumlarda Türkiye'den seçilen projeler arasında yer aldı. Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Platformu öncülüğünde geçen yıl hayata geçirilen iki proje, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal tarafından BM)ye sunulmuştu.

» SANOFİ TÜRKİYE & BİRGİ MEFAR - Sanofi Türkiye ve Birgi Mefar, yeni bir teknoloji transferi ve yerel üretim projesi için ortaklığa imza attı. İş birliği kapsamında, Sanofi’nin Türkiye pazarında 22 milyon TL ciroya ulaşan antibiyotik ürünü 2 yıllık çalışmayla yerli üretime kazandırılacak ve 40’a yakın ülkeye ihracatı gerçekleştirilecek. Üç milyon avro değerindeki bu yatırım, 2020-2026 döneminde Türkiye'ye 500 milyon TL’nin üzerinde katma değer sağlayacak.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» HUAWEİ - Huawei Tüketici Elektroniği, Fortune 500 listesinde 11 sıra yükselerek 61. sıraya yerleşti.

» AYTEMİZ - ABD merkezli Frost & Sullivan piyasa araştırma ve danışmanlık şirketi tarafından Aytemiz’e ‘Türkiye Akaryakıt Sektörü Müşteri Değeri Liderliği Ödülü’ verildi.

» WİLO - Pompa sektörünün teknoloji uzmanı Wilo, Almanya’da düzenlenen Top 100 inovasyon ödülleri yarışmasında “Yenilikçi Süreçler Organizasyon” kategorisinde ödüle layık görüldü.

DİĞER

» RTÜK - Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) Türkiye'de "Ultra HD" 4K ve 8K yayın tekniklerini kullanarak yayın yapmak isteyen kuruluşlara, uydu ve kablo ortamlarından yayın lisansı verilebilecek.

» ABU & TRT - Habercilik alanındaki gazeteci ve medya mensuplarını bir araya getiren Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin (ABU), 5. Küresel Haber Forumu TRT'nin ev sahipliğinde 35 ülkeden 120'dan fazla katılımcıyla Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilecek.

» TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan “para karşılığı haber” tartışmalarını değerlendiren bir açıklama yaptı. TGC yapılan açıklamada;“gazetecilik mesleğinin saygınlığına gölge düşüren bu tür davranışlara karşı tüm gazetecileri mücadele etmeye” çağırdı.

» RASİM OZAN KÜTAHYALI - Beyaz Futbol programında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, dün polis tarafından mahkemeye götürüldü.

» MUSTAFA KHAROUF İsrail'in sınır dışı etmeye çalıştığı AA foto muhabiri Mustafa Kharouf'un duruşması yapıldı.Karar bir sonraki duruşmaya ertelendi.

» ALİ AVCU - Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu, Bolu'da jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Avcu'nun "hakaret"suçlamasıyla hakkında arama kararı olduğu öğrenildi.

YORUMLAR
  Damarlarımızı temizleyerek kan akışını kolaylaştıracak 10 gıda ürünü...
Damarlarımızı temizleyerek kan akışını kolaylaştıracak 10 gıda ürünü...