A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   TEKNOLOJİ VE VERİMLİLİK FUARI
          Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

     »   İSTANBUL MARATON VE SPOR FUARI
          Yer: Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi

     »   6. TÜRK TIP DÜNYASI KURULTAYI
          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla/Yer: Renaissance Polat İstanbul Hotel

     »   TÜRSAB'IN DİJİTAL PROJELERİ "TÜRSAB ROTA LANSMAN" ETKİNLİĞİ
          Yer: Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

TARİHTE BUGÜN

     »   ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Tasarruf Günü .

     »   OLAYLAR - 1831:  Takvim-i Vekayi yayına başladı.

    »   DOĞUMLAR - 1981: Hikmet Karakuş, Türk gazeteci
   
     »   VEFATLAR - 2007: Erdal İnönü, Türk bilim adamı ve siyasetçi (d. 1926)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   AKFEL HOLDİNG - Akfel Holding’in yeni CEO’su Fatin Rüştü Karakaş oldu.

     »   VEON - Turkcell’in eski CEO'su olan Kaan Terzioğlu VEON'un Eş-COO’su oldu. Terzioğlu görevine 1 Kasım itibarıyla başlayacak.

     »   BAHÇEŞEHİR KOLEJİ- Bahçeşehir Koleji, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Departmanı’nı Esin Alptekin İncediken’e emanet etti.

     »   POZİTERA PERAKENDE GELİŞTİRME HİZMETLERİ A.Ş. - Nilgün Cengiz Pozitera Perakende Geliştirme Hizmetleri A.Ş.’nin Pazarlama Müdürü oldu.

          MEDYA DÜNYASI
 
     »   KANAL D - TRT'nin kurumsal iletişim birimine Masum Ekinci getirildi.

     »   HÜRRİYET GAZETESİ - Hürriyet gazetesi bir grup çalışanın işine son verdi. Bu isimler arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş ve Dürdane Kırçuval'ın olduğu belirlendi.

     »   HÜRRİYET GAZETESİ - Hürriyet gazetesi köşe yazarı Gülse Birsel ve Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar görevinden istifa etti.

     »   BEIN SPORTS - Gazeteci ve spor adamı Şansal Büyüka, uzun yıllardır çalıştığı beIN Sports ile yollarını ayırdı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   SABANCIDX - Sabancı Holding'in yeni nesil dijital şirketi SabancıDx'in yeni merkezi 'SabancıDx Dijital Kampus' Üsküdar'da açıldı.

     »   TURYAĞ - Türkiye'de endüstriyel yağ ve ev dışı tüketim sektörlerinin önde gelen markalarından Turyağ, Balıkesir fabrikasına 6 milyon liralık yatırım yaparak pilot tesis projesini devreye aldı.

     »   BİREVİM & ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE KADIN BASKETBOL TAKIMI - Birevim, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele  eden Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol takımının isim ve forma sponsoru oldu.

     »   IIOT ADVANTECH & SECOMEA - IIoT Advantech Grubu ve Secomea, pazara uzak ve güvenli bir bağlantı platformu sunmak amacıyla iş birliğine imza attı.

     »   PENTA TEKNOLOJİ & PRİNTRONİX - Türkiye’nin önde gelen katma değerli teknoloji dağıtıcılarından biri olan Penta Teknoloji, endüstriyel baskı çözümleri ürünleri alanında dünyanın en büyük markalarından Printronix’in Türkiye’deki yetkili dağıtıcısı oldu. 

ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   KOÇ HOLDİNG - Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding, Forbes'in yayımladığı "Dünyanın En İyi İşverenleri" listesinde 35'inci sırada yer aldı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   CUMHURİYET GAZETESİ - İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Zirvedeki Gazeteciler' ödül töreninde, Haber dalında ‘Ver parayı seç öğretmenini’ haberi ile Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Seyhan Avşar ödüle layık görüldü.

     »   KENT YAŞAM GAZETESİ - İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Zirvedeki Gazeteciler' ödül töreninde, Fotoğraf dalında ‘İtfaiye okulunu neden açtınız?’ haber fotoğrafıyla Kent Yaşam muhabiri Şenay Badur ödüle layık görüldü.

     »   İSTANBUL TİMES - İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Zirvedeki Gazeteciler' ödül töreninde, Röportaj dalında sokak röportajları ile İstanbul Times Gazetesi ödüle layık görüldü.

YENİ PROGRAM

     »   TV8 - Çok yakında TV8 ekranların yeni bir moda programı başlayacak. Uğurkan Erez, Kemal Doğulu, Gülşah Saracoğlu ve Banu Noyan’ın yer aldığı moda programının tanıtım çekimleri de gerçekleştirildi.
 
DİĞER

     »   HÜRRİYET GAZETESİ - Hürriyet Gazetesi Yayın İK Müdürü Tarık Devrim beyin ameliyatı oldu.

     »   ANADOLU AJANSI (AA) / İSTANBUL PHOTO AWARDS 2019 - Anadolu Ajansının düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2019"da ödül alan fotoğrafların yer aldığı sergi, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda açılacak.

YORUMLAR
  Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu...
Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu...