A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Ağustos 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Ağustos 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Ağustos 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» BALIK AV SEZONU AÇILIŞI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla /Yer: Poyrazköy Limanı / Beykoz

» İSTANBUL COCKTAİL FESTİVAL
Yer: KüçükÇiftlik Park

» MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ TURİZM VE HAVACILIK FESTİVALİ
Yer: Erkızı Tepesi

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1868: Galatasaray Lisesi kuruldu.

» DOĞUMLAR - 1915: Raif Aybar, Türk siyasetçi. (ö. 2005)

» VEFATLAR - 1867: Charles Baudelaire, Fransız şair (d. 1821)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» İGDAŞ - İGDAŞ'a genel müdür olarak Dr. Mithat Bülent Özmen atandı.

» PROMOQUBE - Ajansın kurucu ortağı Özgür Alaz, Promoqube’daki yolculuğunun sona erdiğini duyurdu.

» İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yönetim kadrosuna iki yeni atama daha yapıldı. İBB Kültür Daire Başkanlığına Hülya Muratlı, Kültür Varlıkları Daire Başkanlığına ise Mahir Polat getirildi.

MEDYA DÜNYASI

» HABERGLOBAL - İnternet gazeteciliğinin deneyimli isimlerinden Şifa Kaymak, haberglobal.com.tr'nin kadrosuna katıldı.

» DHA - Demirören Haber Ajansı (DHA)'da Kurumsal İletişim ve Planlama Müdürü olarak görevini sürdüren Orhan Sencer ile yollar ayrıldı. Sencer’in yanı sıra Bursa Büro Şefi Osman Şişko, Pazarlama Yönetmeni İpek Günenme, Pazarlama Uzmanı Hilal Özbağ, Muhasebe Uzmanı Öykü Sena Fedakar ve Planlama Editörü Merda Zorlu’nun da iş akdi feshedildi.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» CORPORENT & MİNİMALİSTA - KZC Group bünyesinde yer alan araç kiralama şirketi Corporent, reklam çalışmalarını Minimalista’ya emanet etme kararı aldı.

» VESTEL & HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ - VESTEL Beyaz Eşya ve Hacettepe Üniversitesi, Ar-Ge, eğitim ve sosyal sorumluluk projeleri üretmek üzere iş birliği protokolü imzaladı.

» GLOBAL PORTS HOLDİNG & NASSAU KRUVAZİYER LİMANI - Dünyada 2'si ticari toplam 17 lilman işleten Global Yatırım Holding  iştiraki Global Ports Holding, Bahamalar'ın başkentinde kruvaziyer turizminin en önemli destinasyonları arasında yer alan Nassau Kruvaziyer Limanı’nın işletilmesine yönelik imtiyaz sözleşmesini imzaladı.

» TÜRKİYE VARLIK FONU & SİSAL - ŞANS ORTAK GİRİŞİMİ - Türkiye Varlık Fonu tarafından Milli Piyango İdaresince düzenlenen şans oyunları için yürütülen teklif alma süreci tamamlandı ve en iyi teklifi veren Sisal - Şans Ortak Girişimi ile sözleşme imzalandı.

MEDYA DÜNYASI

» DÜNYA GAZETESİ - Ekonomi gazetesi Dünya, eski Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'a satıldı. Satışla ilgili olarak Dünya Gazetesi'nin eski sahibi Didem Demirkent tarafından bir açıklama yapıldı.

ÖDÜL / BAŞARI

MEDYA DÜNYASI

» ATV - Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2018 Medya Oscarları” ödül töreninde Yılın Reality Haber Programı ödülüne ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert layık görüldü.

YENİ / BİTEN PROGRAM

» STAR TV - Yapımcılığını Bloom Medya’nın üstlendiği "Gerçeğin Peşinde"programı, İnci Ertuğrul’un sunumuyla, 9 Eylül Pazartesi Star TV'de başlayacak.

» STAR TV - Star TV'de yayınlanan yapımcılığını Provizyon Medya'nın, sunuculuğunu Onur Buldu'nun üstlendiği Eyvah Düşüyorum adlı yarışma programı 21. bölümü ile final yaparak ekranlara veda etti.

» İNTERNETHABER - Serdar Ali Çelikler, Mehmet Ayan ve Candaş Tolga Işık'ın katkılarıyla hazırlanan Kırmızı Çizgi Fitbol İnternethaber'in Youtube kanalında her Pazartesi akşamı saat 19:00'da izleyicisi ile buluşacak.

DİĞER

» AKŞAM GAZETESİ - TürkMedya bünyesinde yer alan Akşam gazetesinin Akşam Life ekinin kapatılması kararı alındığı iddia edildi.

» AA - İsrail askerleri Gazze Şeridi'nde görev yapan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Ali Cadallah'ı kauçuk kaplı mermiyle başından vurdu.

» DHA - Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ümit Uzun, İstanbul Gaziosmanpaşa'da gerçekleşen trafik kazasının ardından polis ekiplerince ters kelepçe ile gözaltına alındı.

» BİRGÜN GAZETESİ - BirGün gazetesinin yöneticilerine 2014-2016 yılları arasında "Fuat Avni" mahlasıyla kullanılan Twitter hesabından yapılan paylaşımları haberleştirmeleri gerekçe gösterilerek “FETÖ’ye üye olmadan yardım etmek” suçlamasıyla dava açıldı. “BirGün’ün Fuat Avni tweetlerini haberleştirerek örgütün algı operasyonuna katkı sunduğu”nun iddia edildiği iddianamede BirGün yöneticileri İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz sanık olarak yer aldı.

YORUMLAR
  Türk televizyon tarihine damga vuran 29 önemli dizi....
Türk televizyon tarihine damga vuran 29 önemli dizi....