A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (30 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (30 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (30 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

 ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   HMSS AVRASYA SAĞLIK BİLİŞİMİ ve TEKNOLOJİLERİ FUARI
          Yer: Hotel Pullman İstanbul Airport and Convention Center

     »   E-TİCARET SİTESİ NASIL YAPILIR ve İŞLETİLİR? WORKSHOP
          Yer: Ramada Plaza Malatya Altın Kayısı

TARİHTE BUGÜN


     »   OLAYLAR - 1937: Ankara Gar binası törenle açıldı. / 1905: Aspirin ilk kez satışa sunuldu.

    »   DOĞUMLAR - 1735: John Adams, ABD' nin ilk başkan yardımcısı ve 2. başkanıdır (ö. 1826)

     »   VEFATLAR - 1730: Nedim, Türk divan şairi. / 1993 - Ömer Asım Aksoy, Türk dilbilimci.
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   ING - ING Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı ve ING Türkiye İcra Kurulu Üyeliği görevlerine Meltem Kalender Öztürk getirildi.

          MEDYA DÜNYASI

     »   TRT 1 - TRT1'in gündüz kuşağı programı İyi Fikir'in yeni sunucusu Seval Çöpür oldu.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   AVRUPA İMAR ve KALKINMA BANKASI (EBRD) & OBİLET.COM - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de taşımacılık ve seyahat sektöründe hizmet veren online bilet satış platformu obilet.com'a yatırım yaptı.

     »   PICUS SECURITY & EARLYBIRD - 2019 Ekim ayında Gartner’in prestijli listesi “Cool Vendors” da yer alan beş siber güvenlik şirketinden biri olan Picus Security, Earlybird'den 5 milyon dolar yatırım aldı.

     »   BRISA - Bridgestone, Lassa ve Dayton markaları ile lastik sektörünün markası Brisa, filo yönetiminde yeni dijital dönemi başlatıyor. Profleet Filo Yönetim Çözümleri ile sektörde örnek uygulamalar geliştiren Brisa, “dijital filo” hizmetlerini de bu çözümlere dahil  ederek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   ZİRAAT KATILIM - Ziraat Katılım, uluslararası standartlarda başarılı kuruluşları, proje ve çalışmaları ödüllendiren, dünyanın saygın uluslararası iş ödülleri programı olan Stevie Awards'ta 3 ödüle birden layık görüldü.

     »   DENİZBANK - DenizBank Deniz Akademi, tasarladığı "3D-Dalgalı Denizlerin Denizcisi" eğitim programı ile Stevie for Great Employers Awards 2019 yarışmasında 3 dalda ödülün sahibi oldu. 

     »   ANADOLU SİGORTA - Anadolu Sigorta, IDC Finans Zirvesi 2019'da Görüntülü Ekspertiz Uygulaması ile Dijital Dışı Kanallar kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

     »   TÜRKİYE SAĞLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI (TÜSEB) - Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından her yıl verilen TÜSEB Aziz Sancar Bilim ve TÜSEB Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller 31 Ekim 2019 tarihinde sahiplerine verilecek.

          MEDYA DÜNYASI

     »   FELİS ÖDÜL TÖRENİ - Bu yıl 14’üncüsü gerçekleşecek olan Felis ödül töreninin ilk gününde Facebook Hack For Good Ödülleri, Açıkhava Bölümü, Basın Bölümü, Dijital Bölümü, Mobil Bölümü, Medya Bölümü, Sağlık İletişimi Bölümü, Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü ve Verinin Yaratıcı Kullanımı Bölümü kazananlarının yanı sıra Yılın Medya Ajansı, Yılın Yeni Nesil Ajansı ve Yılın Reklamvereni açıklanacak.
      
     »   ANADOLU AJANSI (AA) -  Anadolu Ajansı muhabiri Hatice Şenses Kurukız, TÜSAD tarafından haberleriyle solunum sağlığına katkıda bulunan gazetecilere bu yıl ilk kez verilen ödülün sahibi oldu.

     »   GAZETE DAMGA - İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Zirvedeki Gazeteciler Ödülleri' töreninde yılın en iyi haber sitesi Gazete Damga seçildi. 


DİĞER

    »   YABANCI MEDYA BİRLİĞİ -Türkiye'deki yabancı medya mensuplarını bir araya getirmek için "Yabancı Medya Birliği" kuruldu.

     »   SÖZCÜ GAZETESİ - Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu mahkeme kararında yeni bir gelişme yaşandı. Sanık avukatları Savcının yeniden mütalaa vermesini talep etti ve duruşma 27 Aralık 2019'a ertelendi.

YORUMLAR
  Danla Bilic servet değerindeki yeni arabasıyla şov yaptı! Tam 500 bin TL
Danla Bilic servet değerindeki yeni arabasıyla şov yaptı! Tam 500 bin TL