A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (29 Ağustos 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (29 Ağustos 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (29 Ağustos 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» SATIŞTA KOTA VE PRİM SİSTEMLERİ SEMİNERİ
Yer: DoubleTree by Hilton Esentepe

» KIRKLARELİ BELEDİYESİ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI - SUNAY AKIN "CUMHURİYET'E GİDEN YOL" GÖSTERİMİ
Yer: Sabahattin Ali Sokağı

» AĞUSTOS AYI İTİBARIYLA ÜRETİCİ, HAL, PAZAR VE MARKET FİYATLARINI, ÜRETİCİ-MARKET FİYAT FARKLARINI,
FİYATLARDAKİ DEĞİŞİMLER KONULU BASIN TOPLANTISI
Yer: TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği) Genel Merkezi

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1898: Goodyear şirketinin kuruluşu.

» DOĞUMLAR - 1963: Mehveş Emeç, Türk piyanist ve pedagog

» VEFATLAR - 2012: Yurtsan Atakan, Türk gazeteci ve bilişim yazarı (d. 1963)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» POZİTERA - Pazarlama sektöründe faaliyet gösteren Pozitera’da Müşteri İlişkileri Grup Müdürü olarak Murat Zan atandı.

» PAPA JOHN'S - Papa John’s‘ta CEO değişimi yaşandı. Şirketin halihazırdaki CEO’su Steve Ritchie’nin yerine Arby’s Başkanı Rob Lynch atandı.

» ENERJİSA ENERJİ A.Ş. - Enerjisa Enerji AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi Cenk ALPER’in görevinden istifa etmesinin ardından boşalan üyeliğe Hakan Timur getirildi.

» ERİCSSON - Fadi Pharaon, 1 Eylül 2019'dan itibaren geçerli olmak üzere Ericsson (NASDAQ: ERIC) Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Başkan olarak atandı.

» FIRAT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. - 2017 yılından itibaren Kazancı Holding’e bağlı Aksa Elektrik Dağıtım Grubu’nda müşteri ve şebeke operasyonları direktörü olarak görevini yürüten Fikret Türkmen, holding bünyesinde gerçekleştirilen değişim ve yeniden yapılandırma kapsamında Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürlüğü görevine getirildi.

» TOBB ÇİMENTO - Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı olarak Temmuz ayı başından bu yana görev yapan Dr. Tamer Saka, gerçekleşen toplantıda TOBB Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Meclis Başkanı olarak seçildi. Tamer Saka, aynı zamanda Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı olarak da görev yapıyor.

MEDYA DÜNYASI

» CNN TÜRK - CNN Türk'ün programlar Koordinatörlüğü görevine Yasemin Tüzemen getirildi.

» TRT - TRT'de Kurumsal İletişim Danışmanı olarak görev yapan Berna Kürekçi Şendir görevinden ayrıldı.

» KRT - Gazeteci Zafer Arapkirli, KRT'de göreve başlayacağını duyurdu.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» NETAŞ - NETAŞ, yurtiçi ve yurtdışında şehirleri yerli teknolojilerle akıllandırmak için 22 kurumu bir araya getirerek Akıllı Şehir Konsorsiyumu'nu kurdu.

» MODANİSA.COM & ÜNİTE EDELMAN - Modanisa.com yeni dönemde stratejik iletişim çalışmalarının yönetimini ÜNİTE Edelman’a emanet etme kararı aldı.» KRT - Gazeteci Zafer Arapkirli, KRT'de yeni görevine başlayacağını duyurdu.

» HDI SİGORTA & ERGO SİGORTA - HDI Sigorta'nın mayısta başlattığı ERGO Sigorta'yı satın alma süreci ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nden onay geldi.

» ENGLİSH HOME & FABRİCHOUSE - English Home kreatif tasarım, dijital pazarlama ve etkinlik yönetimi çalışmalarını yürütmesi için FabricHouse Etkinlik ve İletişim Ajansı’yla anlaştı.

» TEKNOSA & MONSTER - Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa ve yerli bilgisayar markası Monster, oyun pazarını hareketlendirecek bir iş birliğine imza attı. Teknosa, bu yeni ortaklıkla ilk kez Monster oyun bilgisayarlarını bir perakende zincirine entegre ederek Online alışveriş platformu teknosa.com'da satışa sunuyor.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» AKSA JENERATÖR - Aksa Jeneratör, Türkiye'nin en prestijli markalarının yer aldığı Turquality programına kabul edilerek dünya pazarlarında daha güçlü yol almasına yardımcı olacak bir adım daha attı.

MEDYA DÜNYASI

» RADYO VE TELEVİZYON GAZETECİLERİ DERNEĞİ - Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği 29 Ağustos (bu akşam)
saat 20.00'de JW Marriott Otel Ankara'da ödül töreni düzenleyecek.

» ANADOLU AJANSI (AA) - Anadolu Ajansı (AA) yayınlarınca hazırlanan Analizler Serisi'nin üçüncü kitabı "Dünya Siyasetinde
Küresel Fay Hatları" raflarda yerini aldı.

VEFAT

» ŞULE YÜKSEL ŞENLER - Gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler vefat etti.

DİĞER

» RTÜK & FOX TV - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Yasak Elma dizisindeki kadına şiddet ve istismar içeren sahneler nedeniyle FOX TV’ye oy birliğiyle idari para cezası verdi.

» HÜRRİYET GAZETESİ - Medya Takip Merkezi'nin (MTM) yaptığı medya araştırmasına göre, geçen hafta yazılı basında en fazla konuşulan gazete Hürriyet oldu.

» YEREL BASIN - Yerel Basın Milletvekillerinden Destek İstedi. 

YORUMLAR
  Demet Akalın'dan takipçisine argo yanıt! (Ünlüler de ayar verir)
Demet Akalın'dan takipçisine argo yanıt! (Ünlüler de ayar verir)