A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (28 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (28 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (28 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   DOĞRULUK PAYI ATÖLYESİ
          Yer: Grand Hyatt Otel

     »   2019 YILI TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI PANELİ
          Yer: Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonu

     »   HZ. MEVLANA 746. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ ANMA TÖRENİ
          Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1997: Ankara Metrosu açıldı.

    »   DOĞUMLAR - 1926: Gökşin Sipahioğlu, Türk gazeteci ve foto muhabiri (ö. 2011)

     »   VEFATLAR - 1912: Ahmet Mithat Efendi, Türk yazar, gazeteci ve yayıncı (d. 1844)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   HENKEL -  Henkel’de Küresel Finans Başkanı görevini yürüten Marco Swoboda, Henkel’de CFO pozisyonuna atandı.

MEDYA DÜNYASI

     »   KANAL 43 - Kanal 43 Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Ersoy, Küresel Gazeteciler Konseyi Yönetim Kurulu tarafından Kütahya İl Temsilcisi olarak atandı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   TOGG - Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 2022 yılında üretimine başlayacağı, geliştirme süreci devam eden C-SUV modelinin ön gösterim versiyonunu tanıttı.

     »   SADE İLETİŞİM & HAGIA SOFIA MANSIONS - CURIO COLLECTİON BY HILTON - Dorak Holding’e ait Hilton’un Türkiye’deki ilk Curio oteli olan “Hagia Sofia Mansions-Curio Collection By Hilton”, iletişim çalışmaları için Sade İletişim Danışmanlığı’nı seçti.

     »   THY & KUVEYT TÜRK - Türk Hava Yolları AO (THY) ile Kuveyt Türk Katılım Bankası AŞ arasında, THY FFP üyelerine Miles&Smiles kredi kartı verilmesi amacıyla yeni bir iş birliği sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

MEDYA DÜNYASI

     »   ANADOLU AJANSI (AA) & REUTERS - AFP ve Getty ile yaptığı anlaşmalarla dünya medyasına fotoğraf sağlayan Anadolu Ajansı,100'üncü yıl projeleri kapsamında Reuters ile yaptığı anlaşmayla dünya televizyonlarına doğrudan AA logosuyla video hizmeti vermeye başladı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   CBKSOFT - Bilkent Cyberpark 2019 MIS Ödülleri kapsamında, 20 ülkeye yazılım ihracatı gerçekleştiren CBKSoft’a ‘En Çok İhracat Yapan Firma’ ödülü verildi.

     »   TİRSAN KARDAN - Tirsan Kardan, 2014-2018 yılları arasında Manisa ilinde en fazla patent başvurusu yapan firmalar arasında ikinci sırada yer alarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ödüllendirildi.

MEDYA DÜNYASI

    »   DÜNYA GAZETESİ - İstanbul Medipol Üniversitesi 2. Medipol İK Ödülleri töreninde, Turkuvaz Medya Grubu İşletme Ödülleri kategorisinde “Yılın En Çok Yeni Mezun Çalıştıran Kurumu” ödülünü almaya layık görüldü. 

DİĞER

    »   SÖZCÜ GAZETESİ - Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın “FETÖ'ye yardım” iddiasıyla açılan davada karar çıktı.Kararda kişilerin 2 yıl 1 ay'dan 3 yıl 6 ay'a kadar hapis cezasına karar verilirken, Gazetenin sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı.

    »   STAR GAZETESİ - Son dönemde ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşadığı öne sürülen TürkMedya bünyesindeki Star Gazetesi’nin kapanacağı öğrenildi.

    »   NETFLİX - Netflix'in 2020 yılında 3 Türk dizisi daha çekeceği açıklandı. Türkiye ve CEE Bölgesi Uluslararası Yapımlar Direktörü Michael Azzolino, çekilecek dizilerin Hakan: Muhafız'ın yeni bölümlerinin, Aşk 101 ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatının anlatıldığı bir belgesel olacağını söyledi.

YORUMLAR
  2017'nin seçilmiş en iyi vahşi yaşam fotoğrafları
2017'nin seçilmiş en iyi vahşi yaşam fotoğrafları