A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (27 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (27 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (27 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   YERLİ OTOMOBİL ÖN GÖSTERİMİ 
          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla/Yer: Gebze Bilişim Vadisi

     »   WESTPARK YILBAŞI PAZARI
          Yer: Westpark Outlet

     »   İZMİR HEDİYE FESTİVALİ
          Yer: Bostanlı Pazaryeri (BOSPA)

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1944: Çapakçur bölgesinin adı Bingöl olarak değiştirildi.

    »   DOĞUMLAR - 1919: Cahide Sonku, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu (Türk sinemasının ilk kadın film yönetmeni ve ilk kadın yıldızı) (ö. 1981)

     »   VEFATLAR - 1936: Mehmet Âkif Ersoy, Şair (d. 1873)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   BOR HOLDİNG -  Otomotiv, sigorta ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren Bor Holding’in Pazarlama Müdürü görevine Saadet Alpago getirildi.

     »   TURK ELEKTRONİK PARA A.Ş. - Bankacılık sektörünün önemli isimlerinden Gökhan Ertürk, TURK Elektronik Para Yönetim Kurulu Üyesive Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

     »   TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU - Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Yönetim Kurulu üyeliklerine Burhan Ayar, Mehmet Uygun atandı.

     »   TÜRKİYE TAŞKÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU - Türkiye Taşkömürü Kurumu Yönetim Kurulu üyeliklerine Murat Halit Durceylan, Muhammet Safa Topuz atandı.

MEDYA DÜNYASI

     »   CNN TÜRK - CNN Türk’te ‘Günün Ekonomisi’ programını yapan Beste Uyanık’ın görevine son verildi.

     »   SHOW TV - Show TV Genel Müdürlüğü’nü yürüten Suavi Doğan‘ın kanalla yolları ayrıldı.

     »   TV100 - Haber spikeri Murat Güloğlu TV100'deki görevinden ayrıldı.

     »   SHOW TV - Ciner Yayın Holding Kurumsal İletişim Grup Direktörlüğü görevini sürdürmekte olan Esra Baydar, Show TV Genel Müdürlüğü görevine atandı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   TOGG & DESIBEL AJANS - Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), kurumsal iletişim ajansı olarak desiBel Ajans’ı seçti.

     »   AKBANK & APPLE - Akbank ve Apple stratejik iş birliği ile Akbank müşterilerine iPhone modellerine kolaylıkla ulaşma imkânı sunacak.

     »   GAZİ ÜNİVERSİTESİ & MAMAK BELEDİYESİ - Mamak Belediyesi ve Gazi Üniversitesi arasında imar, kentsel tasarım, ulaşım, trafik, çevre, bilgi sistemleri, veri tabanlarının toplanması ve analizi gibi konularda işbirliği içeren ortak hizmet projeleri protokolü imzalandı.

     »   VESTEL & SHARP - Vestel, Sharp ile yaptığı beyaz eşya ürünleri geliştirme, üretme ve Avrupa'da satış ve pazarlama hak ve yetkilerini içeren marka lisans anlaşmasının kapsamını genişletti. 2024 yılsonuna kadar geçerli olacak lisans anlaşmasına akıllı ürün ailesi de dâhil olacak.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   TURKCELL - Turkcell, 2019 yılında yurt içi ve yurt dışında düzenlenen birbirinden prestijli ödül törenlerinde 144 ödül aldı.

     »   BURSAGAZ - Bursagaz’ın doğalgaz dağıtım sektöründe bir ilk olan Boru Hatları Bütünsellik Projesi (SPRING), EPDK tarafından ‘Ar-Ge Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

MEDYA DÜNYASI

    »   DÜNYA GAZETESİ - Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) geleneksel "Yılbaşı Buluşması"nda Dünya Gazetesi'ni devralan tüm ekip adına Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ teşekkür plaketine layık görüldü.

    »   S SPORT - S Sport yorumcusu Emre Özcan ‘Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri ’ töreninde 2019 yılının en iyi spor yorumcusu ödülüne layık görüldü.

DİĞER

    »   SÖZCÜ GAZETESİ - Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan,kaleme aldığı yazısında kendisinin de yargılandığı ve bugün görülecek Sözcü Davası’ndan sonra izne çıkacağını açıkladı.

    »   WIKIPEDIA - Wikipedia için Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'ndan karar çıktı. Anayasa Mahkemesi, dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'nın erişime engellenmesini hak ihlali saydı. Bu karar sonrası Nisan 2017'den beri erişime kapalı olan Wikipedia'nın yeniden açılacak.

    »   DIGITURK - Digiturk, 27 Aralık – 1 Ocak döneminde film, dizi ve spor kanallarını tüm üyelerine açtı. 27 Aralık Cuma gününden itibaren 1 Ocak Çarşamba günü gece 24.00’e kadar bütün spor kanalları, tüm üyelere açık olacak. Tüm üyeler ayrıca beIN CONNECT üzerinden de Digiturk’ün spor kanallarına erişebilecek.

YORUMLAR
  Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!
Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!