A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (25 Haziran 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (25 Haziran 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (25 Haziran 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» ERZURUM UÇURTMA ŞENLİĞİ
Yer: Esma Park Erzurum

» E-TİCARET GİRİŞİMCİLİĞİ SEMİNERİ
Yer: İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü

» "ÜRDÜN'DE KADİM TÜRK VARLIĞI VE AKRABA TOPLULUKLAR" RAPOR TANITIM TOPLANTISI
Yer: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1998: Microsoft, Windows 98'i piyasaya sürüldü. / 1993: Tansu Çiller, Türkiye'nin ilk kadın başbakanı oldu.

» DOĞUMLAR - 1971: Ayhan Taş, Türk tiyatro oyuncusu.

» VEFATLAR - 2009: Michael Jackson, ABD'li şarkıcı. (d. 1958) / 2005: Kazım Koyuncu, Türk müzisyen. (d. 1971)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» BIMCO - Dünya denizcilerini biraraya getiren Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi'nin (BIMCO) başına Şadan Kaptanoğlu getirildi. 123 ülkenin önde gelen armatör, broker ve acentelerinin üyesi olduğu 114 yaşındaki konseyde ilk defa bir kadın ve bir Türk başkan oldu.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» ŞİŞECAM - Şişecam Topluluğu, Mersin Cam Ambalaj Fabrikası'nda gerçekleştirdiği yeni fırın yatırımıyla Türkiye'deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

» MOPAK & EXCEL İLETİŞİM VE ALGI YÖNETİMİ - Kâğıt sektöründe faaliyet gösteren kâğıt ve karton üreticisi MOPAK, yeni dönemde iletişim çalışmalarını Excel İletişim ve Algı Yönetimi’ne emanet etme kararı aldı.

» OSRAM & RİNG AUTOMOTİVE - Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Osram, İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu'nun  onayının ardından 1 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Ring Automotive şirketini resmi olarak bünyesine kattı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» KİBAR HOLDİNG - Kibar Holding, Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri'nde "25. Yıl Jüri Özel Ödülü" ile "Çevre Ödülü"ne layık görüldü.

» HİLTON İSTANBUL KOZYATAĞI - Hilton İstanbul Kozyatağı, dünyanın en prestijli turizm ödüllerinden World Travel Awards 2019 tarafından 'Türkiye'nin En İyi Şehir Oteli' seçildi.

MEDYA DÜNYASI

» CUMHURİYET GAZETESİ - İstanbul Kültür Eğitim Kurumları'nın "Best Of Kültür 2019" ödülleri, düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Gecede Yılın Genel Yayın Yönetmeni ödülüne Cumhuriyet Gazetesi'nden Aykut Küçükkaya layık görüldü.

» MİLLİYET GAZETESİ - Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 11’inci kez düzenlenen ‘Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’  törenle sahiplerini buldu. Törende Milliyet gazetesi ekonomi muhabiri Aylin Rana Aydın “Bize bir hal’ler oluyor” başlıklı haberiyle ‘Jüri  Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

YENİ YAYIN / PROGRAM

» ATV - Müge Anlı'nın sunacağı "Güven Bana" 27 Haziran Perşembe akşamı ATV'de izleyicisi ile buluşacak.

» STAR TV - Alp Kırşan’ın sunumu ile Star TV'de ekrana gelen Kapanmadan Kazan programı artık Cumartesi akşamları saat 20.00’de izleyici ile buluşacak.

» MÜZİK ONAİR FM - Müzik OnAir FM test yayınlarına başladı. 24 Haziran'dan itibaren yayın hayatına başlayan Müzik Onair FM Türkçe Pop’tan Rap müziğe, Trap müzikten Rock şarkılarına kadar geniş bir yelpazede dinleyiciyle buluşacak.

DİĞER

» ANADOLU AJANSI - Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin veri yayıncılığı hakkında açıklamalarda bulundu.

» İGC - İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen bir açıklama yaparak yargı reformu paketi ile icra-iflas ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasının basın sektöründe işsizliği artıracağını açıkladı.

» KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ - Kayseri'de, Basın İlan Kurumu, İŞKUR ve Orta Anadolu Ajansı tarafından, "Yeni Nesil Gazetecilik Semineri" düzenlendi. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, cemiyette düzenlenen seminerde, amaçlarının gazeteci adaylarına, belli bir deneyim kazandırıp gazeteciliğin ilkelerini ve sahada verimli, etik işler yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

YORUMLAR
  Ejderhaların Annesi güzel oyuncu Emilia Clarke'ın bilinmeyen yönleri...
Ejderhaların Annesi güzel oyuncu Emilia Clarke'ın bilinmeyen yönleri...