A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (22 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (22 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (22 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» PDR EĞİTİMCİNİN EĞİTİMİ
Yer: PDR Open Platform

» BORUSAN CAT ROAD SHOW – İSTANBUL
Yer: Sancaktepe

» ULUSLARARASI HUKUK KLİNİKLERİ SEMİNERİ
Yer: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 2007: 16. Türkiye genel seçimleri yapıldı.

» DOĞUMLAR - 1973: Ece Temelkuran, Türk gazeteci ve yazar.

» VEFATLAR - 1980: Kemal Türkler, Disk'in kurucusu ve ilk genel başkanı. (d. 1926)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» ODATV - Yazar Nihat Genç, uzun yıllardır yazılar yazdığı Odatv internet sitesinden ayrıldığını açıkladı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» OGİLVY İSTANBUL & WANDA DİGİTAL - Ogilvy İstanbul, Wanda Digital'i bünyesine katarak müşterileri için bütünleşik, daha zenginleşmiş bir marka deneyimi yaratmayı hedefliyor.

» GE YENİLENEBİLİR ENERJİ & TÜRKERLER HOLDİNG & RT ENERJİ - GE Yenilenebilir Enerji, Türkiye'deki beş rüzgâr santralına 49 adet 3MW'lık kara tipi rüzgâr türbinlerinden tedarik etmek üzere Türkerler Holding ve RT Enerji'yle anlaşma imzaladı.

» SARP INTERMODAL - Taşımacılık şirketlerinden Sarp Intermodal, yurt içi yatırımlarına devam ediyor. Gaziantep'te ofis açan şirket, bu bölgedeki ihracatçıları Mersin Limanı'ndan Avrupa ve Kuzey Afrika'ya intermodal ile taşıyacak.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» AİLA - Dünyanın en prestijli lüks restoran ödüllerinden World Luxury Restaurant Awards, yenilikçi Türk Mutfağının öncüsü Aila'yı 3 farklı kategoride ödüle layık buldu. Uluslararası yarışmada ödül alan tek Türk restoranı olan Aila, Türk mutfağı kategorisinde "Altın Madalya", yemek sunumu kategorisinde "Doğu Avrupa Bölgesi Birincisi" ve özgün lüks deneyimler kategorisinde "Ülke Birincisi" oldu.

MEDYA DÜNYASI

» TRT - ABD'nin Teksas eyaletinin Dallas şehrinde düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Binalar Sempozyumu'nda Dünya'nın geleceği için daha sağlıklı yaşam alanları ve projeler tartışıldı. TRT, çevrenin korunması hakkındaki programları, belgeselleri ve eğitici çizgi filmleriyle en iyi çevreci medya ödülüne layık görüldü. TRT’nin ödülünü Genel Müdür İbrahim Eren adına Washington Temsilcisi Tuncay Yürekli teslim aldı.

YENİ YAYIN

» BOZOK FM - Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde yayın hayatına başlayan Bozok FM, ilk canlı yayınını başarıyla gerçekleştirdi.

DİĞER

» SPUTNİK - Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, RS FM’de yayımlanan, Yavuz Oğhan’ın İsmail Saymaz ve Akif Beki ile yaptığı “ Bi De Bunu Dinle ” isimli programının yayından neden kaldırıldığı ile ilgili açıklama yaptı.

» TGF - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının çok zor durumda olduğunu belirterek, gerekli tedbirler alınmazsa ve çözüm bulunmazsa bu yıl içerisinde 200 civarında gazetenin kapanabileceğini söyledi.

» FOX TV - FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, FOX TV’de yaşanan ayrılıklar sonrası açıklama yaptı. Sosyal medyada yayılan ve İsmail Küçükkaya’nın kovulduğu yönündeki iddialara Şentürk ”Deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış ” şeklinde cevap verdi.

» MESUT BÖLÜK - Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük, Su altı dalış tüpünün patlamasını haber yaparken Divers Delight yetkillerinin saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan gazeteci Mesut Bölük, "Bu halkın haber alma özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Son günlerde gazetecilere yapılan saldırılar artık bardağı taşırdı. Gözümden ciddi biçimde yaralandım. Gerekli hukuki işlemleri başlattık" açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR
  Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)
Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)