A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (21 Haziran 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (21 Haziran 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (21 Haziran 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» 2. ULUSLARARASI GAP KONGRESİ
Yer: Hilton Garden Inn Adıyaman

» FİNANSAL SİGORTALAR TOPLANTISI
Yer: Radisson Blu Hotel Ordu

» PROJE YÖNETİM ZİRVESİ - GELECEĞE DÖNÜŞÜ
Yer: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

» 19. KARADENİZ SANAYİ VE TİCARET FUARI (KATİF 2019)
Yer: Ordu Belediyesi Fuar Alanı

» KOZA TALKS - TÜRKİYE'DEKİ BAŞARILI GİRİŞİMCİLİK HİKAYELERİ
Yer: İSO İstanbul Sanayi Odası

TARİHTE BUGÜN

» ÖNEMLİ GÜNLER - 21 Haziran Yaz Gündönümü.

» OLAYLAR - 1946: Rize Çay Fabrikası'nın temeli atıldı. / 1921: Zonguldak'ın Fransız İşgalinden Kurtuluşu.

» DOĞUMLAR - 1905: Jean-Paul Sartre, Fransız yazar, filozof.

» VEFATLAR - 2010: İlhan Selçuk, Cumhuriyet gazetesi yazarı. (d. 1925)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» YEMEKSEPETİ - İlke Şentürk, Yemeksepeti İnsan Kaynakları Müdürü olarak yeni görevine başladı.

MEDYA DÜNYASI

» WOMAN TV - Spor spikeri Emre Tilev, Woman TV ile anlaştı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» CARREFOURSA - CarrefourSA, sektöründeki büyümesi sürdürüyor. 29'u Hiper olmak üzere 53 ilde toplam 612 marketiyle hizmet veren marka, yılsonuna kadar 120 milyon TL yatırımla 640 market sayısına ulaşacak.

» İNİNAL & VİSA - Ödeme platformu ininal, Visa ile uzun vadeli bir iş ortaklığına imza attı. Bu kapsamda yenilenen ininal ön ödemeli kartlar, dünyanın her yerinde Visa logolu alışveriş sitelerinde, POS ve ATM’lerde kullanılabilecek.

» DELL TECHNOLOGİES & VMWARE - Dell Technologies İş Ortakları Teknoloji Günü’nde, VMware ile markalarının gücünü bir araya getirerek müşterilerine, tüm çözümlerini uçtan uca sunmak üzere, iş ortaklıklarının genişlettiklerini açıkladı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» TURKCELL - Dijital operatör Turkcell, pazarlama alanında dünyanın en başarılı projelerinin değerlendirildiği The Loyalty Magazine Awards'da Gamification (Oyunlaştırma) kategorisinde Sürpriz Nokta ile büyük ödülün sahibi olurken, GNÇ Çatlat uygulamasıyla da Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi şampiyonluğunu elde etti.

» AKFEN YENİLENEBİLİR ENERJİ - Akfen Yenilenebilir Enerji, geçen yıl yapımına başladığı toplam 530 milyon dolar değerindeki 4 rüzgar ve 9 güneş santrali projesi ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Project Finance Awards 2018 etkinliğinde 2 prestijli ödül aldı

MEDYA DÜNYASI

» KANAL 24 - Kahya Medya tarafından down sendromlu bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla organize edilen 2019 Altın Bosphorus Ödülleri sahiplerini buldu. Düzenlenen gecede 24 TV muhabiri Yavuz Oymak Yılın Erkek Muhabiri ödülüne layık görüldü.

» AA - Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen 11. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri törenle sahiplerini buldu.  Düzenlenen gecede Anadolu Ajansı (AA) Finans Haberleri Editörlüğü muhabirlerinden Belgin Yakışan Mutlu, "Türk Şirketler Balkanları Yatırımlarıyla Fethetti" başlıklı haberiyle ödüle layık görüldü.

YENİ YAYIN

» ANKA HABER AJANSI - Geçen yıl Kasım ayında kapanan ANKA Haber Ajansı, yeniden faaliyete geçti ve 23 Haziran’da dileyen basın kuruluşlarına seçim sonuçlarına ilişkin veri akışı hizmeti sağlayacaklarını açıkladı.

DİĞER

» MTM - Medya Takip Merkezi'nin (MTM) 10 – 16 Haziran 2019 tarihleri arasında yaptığı araştırmasında basında öne çıkan gazeteler Sözcü, Hürriyet ve Cumhuriyet Gazetesi olurken gazeteciler İsmail Küçükkaya, Uğur Dündar ve Emin Çölaşan oldu. Basında öne çıkan TV kanalları ise Fox, Kanal D ve ATV oldu.

» TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, gazeteci-yazar İlhan Selçuk’un dokuzuncu ölüm yılında bir açıklama yaptı.

» TRT WORLD - TRT World Araştırma Merkezi'nin düzenlemiş olduğu "Türkiye'nin Mülteci Krizindeki İnsani Rolü ve Avrupa'nın Önündeki Yol" konulu panel İngiltere Parlamentosu'nda gerçekleştirildi. 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nde anıldığı oturumda, krize neden olan siyasi sebepler, Türkiye'nin mülteci krizinin çözümüne yönelik temsil ettiği örneklik ve Avrupa'nın krize yaklaşımı tartışıldı.

YORUMLAR
  Çocukların yaramazlıklarının sınır tanımadığının ispatı fotoğraflar...
Çocukların yaramazlıklarının sınır tanımadığının ispatı fotoğraflar...