A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» ASTROFEST 2019
Yer: Karinna Hotel

» SATIN ALMADA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SERTİFİKA PROGRAMI
Yer: Point Otel Barbaros

» 16. ULUSLARARASI GÜMÜŞLÜK KLASİK MÜZİK FESTİVALİ
Yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 2009: Türkiye'de Tüm Lokanta , Meyhane vb. kapalı alanlarda sigara yasağı uygulaması başladı.

» DOĞUMLAR - 1908: Ernest Buckler, Kanadalı roman ve öykü yazarı (ö.1984)

» VEFATLAR - 1935: Şükrü Altındağ, Türk asker ve siyasetçi (d.1883) / 2017: Harun Kolçak, Türk şarkıcı ve şarkı yazarı (d.1955)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» STFA İNŞAAT GRUBU - STFA inşaat Grubu Genel Müdürlüğü görevine Recep Çimen atandı.

» EY TÜRKİYE - Danışmanlık ve denetim şirketi EY Türkiye'de kurumsal finansman bölümünün başına EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirket Ortağı Özge Gürsoy Büyükavşar atandı.

MEDYA DÜNYASI

» SABAH GAZETESİ - Uğur Karakullukçu Sabah Gazetesi ve A Spor'la yollarının ayrıldığını açıkladı.

» INDEPENDENTTURKİSH - Köşe yazarı ve akademisyen Nuray Mert, Independent Türkçe ile yollarını ayırdı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» MORHİPO.COM & REGAL - Morhipo.com ve Regal, iş birliği kapsamında mavi ürünler satışa çıkardığı Regal Mavi Butik’i açtı.

» ARÇELİK - Arçelik, Arctic markasını satın alarak girdiği Romanya'da Endüstri 4.0 standartlarında yeni akıllı çamaşır makinası fabrikası kurdu.

» SAPRO - Türkiye ıslak mendil pazarının yerli üreticilerinden olan Sapro, Balkanlarda büyüme hedefi doğrultusunda Bulgaristan'a ıslak mendil fabrikası açıyor.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» VESTEL - Vestel, dünyanın en prestijli teknoloji ve tasarım yarışması Plus X Award 2019'dan 8 ürünü ile 32 ödül alarak "Beyaz Eşya" kategorisinde en çok ödül kazanan firma oldu.

MEDYA DÜNYASI

» A HABER - Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen "2018 Başarılı Gazeteciler Yarışması" sonuçlandı. Düzenlenen gecede TV Haber dalında A Haber'den Ahmet Çağlar Yıldırım ödüle layık görüldü.

YENİ PROGRAM

» ATV AVRUPA - Yurt dışındaki hastalar için sağlık alanında bir rehber olmayı hedefleyenTürkiye’ye Sağlık Yolu, programı ATV Avrupa’da ikinci sezonuna başladı.

DİĞER

» TRT - Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesi ile ilgili görüntülerin TRT'de yayınlanması soruşturması kapsamında biri eski altı TRT çalışanı FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına aldı.

» DİGİTÜRK & GS TV - Digitürk platformunda da yayın yapan GSTV, bugünden itibaren platformdan çıkarılacak. Digitürk tarafından kulübe yapılan bildirimde 19.07.2019 tarihinden itibaren sinyalin kesileceği ve sözleşme yenilememe kararı alındığı belirtildi.

» SHOW TV - Show TV'de yayınlanan ‘babasına ölüm tuzağı kurdu’ başlıklı cinayet haberinde oyuncu Hande Doğandemir ile Kerem Bürsin’in fotoğrafı kullanıldı. Doğandemir, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla televizyon kanalına 50 bin TL tazminat davası açtı.

» CUMHURİYET GAZETESİ - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesi yazarlarıyla ilgili davaya ilişkin görüşünü tamamladı. Tebliğnamede, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Akın Atalay, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yönetim Kurulu Üyesi ve yazar Hikmet Çetinkaya, yazar Aydın Engin'in hapis cezasının bozulmasını ve beraatına karar verilmesini istedi.

YORUMLAR
  A101 İndirimli Aktüel Ürün Kataloğu - 16 Mart'ta büyük kampanya - Aldın Aldın
A101 İndirimli Aktüel Ürün Kataloğu - 16 Mart'ta büyük kampanya - Aldın Aldın