A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Haziran 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Haziran 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Haziran 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» WLPGA BÖLGESEL ZİRVESİ
Yer: Raffles İstanbul Zorlu Center

» 3. ANTALYA İŞ DÜNYASI - YEREL YÖNETİMLER ZİRVESİ
Yer: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)

» POZİTİF KÜLTÜR BULUŞMASI: DEĞERLER, TAKDİR VE MOTİVASYON
Yer: Wyndham İstanbul Kalamış Marina

» EKONOMİ GAZETECİLERİ DERNEĞİ 11. EKONOMİ BASINI BAŞARI ÖDÜLLERİ
Yer: İstanbul Ticaret Odası Cemile Sultan Korusu

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1981: TRT Kütüphanesi ve Radyo Müzesi açıldı. / 1961: Türkiye Almanya'ya iş gücü ihracına başladı.

» DOĞUMLAR - 1957: Anna Lindh, İsviçre dışişleri bakanı. (ö. 2003)

» VEFATLAR - 1956: Thomas J. Watson, Amerikalı işadamı. (IBM) (d. 1874)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» AKİB - Akdeniz İhracatçı Birliklerinin (AKİB) yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği
Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Uğur oldu.

MEDYA DÜNYASI

» ÇGC - Gazeteci Hafize Akıncı, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) başkanlığına yeniden seçildi.

» NTV - NTV'de görev yapan kameraman Gürkan Özgümüş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kanalla yollarını ayırdığını açıkladı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» DENİZBANK & A101 - DenizBank ile A101 cep telefonundan temassız ödeme kolaylığı sağlayacak bir işbirliğine imza attı.

» SİEMENS EAİRCRAFT & ROLLS-ROYCE - Siemens'in kendi bünyesinde oluşturduğu bir start-up şirketi olan Siemens eAircraft'ın Rolls-Royce'a satılması konusunda Paris Havacılık Fuarı'nda anlaşma imzalandı.

» BASF - BASF, Türkiye'deki inovasyon merkezini hayata geçiriyor. Teknopark İstanbul'da temeli atılan BASF Türkiye İnovasyon Merkezi'nin 2020 yılının birinci çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» HİLTON İSTANBUL KOZYATAĞI - Bu yıl 26'ncısı düzenlenen Dünya Turizm Ödülleri 2019'da, Hilton İstanbul Kozyatağı, bir kez daha "Türkiye'nin En İyi Şehir Oteli" seçildi.

» TBWAİSTANBUL - TBWAIstanbul, Land Rover için hazırladığı Shirt ve Polo Shirt işleriyle Cannes Lions Uluslarası Yaratıcılık Festivali’nde ödüle layık görüldü.

» PHILSA PHİLİP MORRİS SABANCI - PHILSA Philip Morris/Sabancı, 2018 yılında gerçekleştirdiği 206 milyon dolarlık ihracatıyla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ihracat Şampiyonları sıralamasında sektöründe üst üste 3'üncü kez birinci oldu.

MEDYA DÜNYASI

» KANAL D - Quality Of Magazine Dergisi tarafından bu yıl 10’ uncusu düzenlenen Quality Ödül Töreni'nde En Quality Magazin Programı ödülüne Kanal D'de yayınlanan Magazin D layık görüldü.

» MİLLİYET GAZETESİ - Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin (TFMD) 34 yıldır aralıksız olarak düzenlediği "Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019 Ödülleri" sahiplerine ulaştı. Düzenlenen gecede ASKA Özel Ödülüne Milliyet Gazetesi'nden Ozan Güzelce layık görüldü.

YENİ PROGRAM

» ATV - 11 yıldır kayıpları bulmasıyla Türkiye'de adını geniş kitlelere duyurmayı başarmış olan Müge Anlı, yeni işini açıkladı. ATV ekranlarında yarışma sunacağını açıklayan Müge Anlı, farklı bir formatta ilk kez izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Müge Anlı ile Tatlı Sert programının dışına çıkacak olan sunucu, Tamer Karadağlı'nın eski programı 'Güven Bana'yı sunacağını duyurdu. Geçtiğimiz hafta sonu çekimlerin yapılmaya başlandığını dile getiren Müge Anlı, henüz yayınlanacak gün ve saatin belli olmadığını belirtti.

DİĞER

» YENİ AKİT - Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'ı darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

» AA & TRT - Mısır'da Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda vefat etmesinin ardından, Mısır genelinde Anadolu Ajansı (AA) ve TRT'nin internet sitelerine erişim engellendi.

» TGF - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu, Ankara’da bir dizi temaslarda bulunarak, “Yargı Reformu Paketi”nde yer alan ve yerel basının geleceğini bütünüyle tehlikeye atan düzenlemeden vazgeçilmesini talep etti. TBMM Başkanı Şentop, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan ve her partiden milletvekilleriyle görüşen TGF Heyeti, söz konusu düzenlemenin, resmi ilanların büyük bir bölümünü ortadan kaldıracağına vurgu yaparak, bunun yerel basının sonunu getireceğine işaret etti.

» İGC - İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Avrupa Birliği (AB) hibe destek programı kapsamında kurduğu İGC Basın Akademisi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. 'Güçlü Gazeteci, Özgür Medya' hedefiyle başlatılan projenin açılış töreninde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, "Bu projenin hayata geçiyor olması gerçekten bir rüya gibi. Bugünden itibaren İGC çatısı altında yeni bir kurum oluşuyor. Proje basın özgürlüğü için 'Örgütlü gazeteciler ve güçlü dayanışma' olarak adlandırıldı. Hedef daha güçlü savunma, güçlü gazeteciler ve medya özgürlüğü için güçlü bir dayanışmadır" dedi.

YORUMLAR
  iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)
iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)