A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Kasım 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Kasım 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Kasım 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   TECHANKARA PROJE PAZARI 2019
          Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

     »   2. İSTANBUL ULUSLARARASI OMBUDSMANLIK KONFERANSI 
          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla/Yer: Dolmabahçe Sarayı

     »   GİRİŞİMİM VE BEN ZİRVESİ 
          Yer: Samsun Teknopark

    TARİHTE BUGÜN


    »   OLAYLAR - 1951: Perihan Sanerk, Emniyet Müdürlüğüne yükselen ilk kadın oldu.

    »   DOĞUMLAR - 1906: Sir Alec Issigonis, MINI (BMW) kurucusu doğdu.

     »   VEFATLAR - 2013: Nejat Uygur, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. (d. 1927) / 2017: Naim Süleymanoğlu, Türk halterci (d. 1967)
 
    ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   APSİYON - Site yönetim platformu Apsiyon'da Ürün Müdürlüğü görevine, finansal teknoloji sektörünün deneyimli ismi Erman Kaya getirildi.

     »   OPEL TÜRKİYE - Opel Türkiye Genel Müdürü pozisyonunda bulunan Çağrı Öztaş’ın ayrılık kararı almasının ardından, göreve Alpagut Girgin getirildi.

     »   TOGG - Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Amerika, Avrupa ve Asya kıtasında pek çok otomotiv projesinin yöneticiliğini yapmış Sergio Rocha'yı COO (Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yönetici) olarak bünyesine kattı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   CUMHURİYET GAZETESİ - Kısa bir süre önce Hürriyet gazetesinde görev yapan İpek Özbey, Cumhuriyet Gazetesi ile anlaştı.
 
     İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   FORMÜL PLASTİK VE METAL SANAYİİ A.Ş & TRABZONSPOR - Trabzonspor ile Formül Plastik ve Metal Sanayii A.Ş arasında sponsorluk anlaşması imzalandı.

     »   VODAFONE & İŞ BANKASI - Türkiye İş Bankası ile güçlerini birleştiren Vodafone, tarımda dijitalleşmeye katkıda bulunacak yeni bir proje başlattı.

     »   ASELSAN & ASFAT - ASELSAN, ASFAT Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş ile yaklaşık 177 milyon euroluk lirayı aşan yeni sözleşme imzaladığını açıkladı.

     »   TTYD & BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ - Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) turizm sektöründe nitelikli istihdamı artırmak için güç birliği anlaşması imzaladı.

     »   TARONİS TECHNOLOGİES - ABD'li yenilenebilir yakıt üreticisi Taronis Technologies, Türkiye'de yeni bir ortak girişim oluşturduklarını açıkladı. Açıklamaya göre, yeni Türk şirketine ‘Taronis Fuels Türkiye Gaz Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ adı verildi.

     »   DORUK & ITO CORPORATİON - Türkiye'nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiren ve dünyada da 300'den fazla fabrikayı dijitalleştiren Doruk'un Amerika'da yer alan ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. isimli şirketi, Asya Pasifik bölgesi faaliyetleri için Japonya'daki ITO Corporation ile partnerlik anlaşmasına imza attı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   AVRUPA BİRLİĞİ (AB) & GAZETECİLER CEMİYETİ - Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla Gazeteciler Cemiyeti tarafından demokrasinin güvencesi olarak Türkiye’de çoğulcu medya ve özgür basının güçlendirilmesi için Ocak 2019’da hayata geçirilen ve Mart 2022’ye kadar devam edecek olan proje kapsamında  gazetecilere ve basın kuruluşlarına ​destek verileceği belirlendi.

    ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   GENERAL MOBİLE - General Mobile, tasarımı kullanıcılar tarafından tam not alan ve fotoğraf kalitesi DxOMark tarafından onaylanan GM 9 Pro ile Dünya Tasarım Örgütü (WDO) tarafından desteklenen ve ülkemizde iyi tasarımları ödüllendiren Design Turkey'de ödül aldı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   JIN NEWS HABER AJANSI - El Kaide saldırısında yaşamını yitiren İtalyan gazeteci Maria Grazia Cutuli adına verilen ödüle Jin News Haber Müdürü Safiye Alağaş layık görüldü. 

    DİĞER

     »   RADYO ve TELEVİZYON ÜST KURULU (RTÜK) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), üyeliği düşürülen Faruk Bildirici’yi yeniden aday göstermeye hazırlanırken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in de istifasını istediği belirtildi.  Bu konudaki kararı ise önümüzdeki günlerde Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un vereceği öğrenildi.

     »   YAŞAR AKSOY & HANRİ BENAZUS - Gazeteci Yaşar Aksoy ve yazar Hanri Benazus, 20 Kasım Çarşamba günü Mövenpick Hotel İzmir’de saat 19.00’da Atatürk ve İzmir’e dair tarihi bilgileri İzmirliler ile paylaşacak.

YORUMLAR
  Dolunay Dizisinde Reytingleri sarsan öpüşme!
Dolunay Dizisinde Reytingleri sarsan öpüşme!