A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (17 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (17 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (17 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» 23. KAYISI FESTİVALİ
Yer: Mişmiş Park Fuar Alanı

» KADINLARDAN İKLİM KRİZİNE ÇÖZÜMLER SEMİNERİ
Yer: Mülkiyeliler Birliği Genel Merkez

» KURUMSAL İTİBAR VE İMAJ YÖNETİMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Yer: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1947: Büyük Doğu dergisi yazı işleri müdürü Necip Fazıl Kısakürek 6 ay hapis cezasına mahkum oldu.

» DOĞUMLAR - 1917: Kenan Evren, Türkiye Cumhuriyeti 7. Cumhurbaşkanı ve TSK'nin 17.Genelkurmay Başkanı. (ö. 2015)

» VEFATLAR - 1961: Yazar Vasfi Mahir Kocatürk. (d.1907)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» ODE YALITIM - ODE Yalıtım İhracat Direktörlüğü görevine Ozan Turan getirildi.

» NETFLİX - Netflix, BBC Stüdyoları CMO’su Jackie Lee-Joe’yu yine CMO rolüyle bünyesine dahil etti.

» AMGEN TÜRKİYE - Portföyün ticari anlamda sürdürülebilirliği ve rekabetçiliğin güçlendirilmesi amacıyla iş birimlerini tek bir yönetim altında birleştiren Amgen Türkiye Nefroloji İş Birimi'nin başına Selim Özyılmaz atandı.

MEDYA DÜNYASI

» ANADOLU AJANSI - Anadolu Ajansı görsel yayın yönetmeni Ahmet Sel, emekli oldu. Sel’den boşalan göreve Türkiye Haberler Yayın yönetmeni Hasan Öymez getirildi. Öymez’den boşalan Türkiye Haberler Yayın yönetmenliği görevine ise Yurt Haberler Editörü olarak görev yapan Zekeriya Kaya getirildi.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» VODAFONE & BEŞİKTAŞ KULÜBÜ- Beşiktaş Kulübü, forma göğüs sponsoru Vodafone ile anlaşmasını 2 yıl uzattı.

» WPP & BAİN CAPİTAL - WPP, pazar araştırma şirketi Kantar’ın %60’lık çoğunluk hissesini 4 milyar dolarlık anlaşmayla Bain Capital’e sattı.

» FİBABANKA & MULTİNET UP Fibabanka, Türkiye çapındaki restoran, kafe ve market ağında özgürce seçim yapma fırsatı sunan Multinet Up ile anlaşma imzaladı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» KAGİDER- KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği), Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA tarafından düzenlenen IPRA Golden World Awards (IPRA Altın Dünya Ödülleri) yarışmasında dijital eğitim platformları 'Pusula' ve 'Düş Ortağım' portallarıyla altın ödülün sahibi oldu.

MEDYA DÜNYASI

» İHLAS HABER AJANSI - Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'nin düzenlediği Meslekte Öne Çıkanlar Ödül Töreninde İhlas Haber Ajansı muhabiri Ömer Kantarlıoğlu en iyi haber dalında ödüle layık görüldü.

» VOİCE OF THE ISLAND - Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin geleneksel medya başarı ve teşvik ödülleri ile hizmet onur ödülleri sahiplerini buldu. Voice Of The Island’dan Tünay Mertekci, “Kıbrıslı Türk ve Rumlar işçi hareketinin tarihine damga vurdu”-PEO Örgütlenme Sekreteri Hristos Tombazos ile olan röportajıyla, ödülün sahibi oldu.

DİĞER

» DEMİRÖREN MEDYA - Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Demirören Medya Grubu'nun başına geçeceği yönündeki iddiaları yalanladı.

» IPI - Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye’de yerel gazeteciliğe odaklanan saha çalışmasının sonuçlarını, Türkiye Gazeteciler Sendikası’na bağlı TGS Akademi’de düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

» İNDEPENDENTTURKİSH - 15 Nisan'da yayın hayatına başlayan Independent Türkçe ile geçtiğimiz günlerde yolları ayrılan Haber Müdürü İnan Demirel, Şef Editör Bengü Şap ile editörler Pınar Hortoğlu, Ali Dağlar ve Saime Toktaş, Haziran ayı çalışmalarının karşılığını alamayınca yargı yoluna başvurdu.

» TRT - "12 Punto TRT Senaryo Günleri"nin Ortaköy'deki Feriye'de gerçekleştirilen kapanış programında, "Ön Alım Desteği" ve "Ortak Yapım Desteği" almaya hak kazanan projelere ödülleri verildi. TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT'de yapılan kurumsal değişikliklere değinerek, "Sektörün önünü açmak ve uluslararası alanda işler yapabilmek amacıyla birçok proje başlattık." diye konuştu.

YORUMLAR
  İyi ki doğdun Zeki Müren! (Sanat Güneşi 86 yaşında)
İyi ki doğdun Zeki Müren! (Sanat Güneşi 86 yaşında)