A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (16 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (16 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (16 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   QNET - VTURKEY KONGRESİ
          Yer: Haliç Kongre Merkezi

     »   TURCOMONEY ÖDÜL TÖRENİ
          Yer: WOW İstanbul Hotels & Convention Center

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1986: Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti kuruldu.

    »   DOĞUMLAR - 1946: Ümit Meriç, Türk toplumbilimci, düşünür.

     »   VEFATLAR - 2002 - Rakım Ziyaoğlu, Türk gazeteci, yazar.
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   KADEM - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İzmir İl Temsilciliği görevi Arzu Günaydın'a devredildi.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   DELİVERY HERO & WOOWA BROTHERS - Alman gıda teslimat şirketi Delivery Hero, Güney Koreli rakibi Woowa Brothers'ı 4 milyar dolara satın almakta anlaştı.

     »   ERGÜL MOBİLYA & PRESENT COMMUNİCATİON - Ergül Mobilya, yeni dönemde stratejik iletişim danışmanlığı ve operasyonel PR hizmetleri için Present Communication’ı seçti.

     »   TECHLNVESTMENTS LLC & SOCAR POLYMER INVESTMENTS LLC - Tekfen Holding A.Ş.’nin bağlı ortaklıklarından biri olan TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC’nin yüzde 10 hissesini satın aldı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   ŞİŞECAM - Şişecam Topluluğu, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Türkiye Kadın Direktörler Konferansı' kapsamında düzenlenen "Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu" ödülüne layık görüldü.

     »   MESA - Türkiye’deki inşaat ve gayrimenkul projelerinin en iyilerinin ödüllendirildiği Sign of the City Awards ödül töreninde MESA imzası taşıyan MESA Orman projesi devam eden en iyi konut kategorisinde ödüle layık görüldü.

     »   PEGASUS - Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Nane, toplumsal eşitsizlik ve toplumsal cinsiyet rolleri konularında yaptıkları çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü.

MEDYA DÜNYASI

     »   İHLAS HABER AJANSI (İHA) - Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2018 Antalya Basın Ödülleri töreninde, İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabirleri Suat Metin Ve İsa Akar ödül aldı.

KAPANAN YAYIN / KANAL

     »   FENERBAHÇE DERGİSİ - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,Fenerbahçe Dergisinin Kısa süre içerisinde yayın hayatına son verileceğini bildirdi.

DİĞER

     »   TRT - Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu İşletmeleri 2018 raporu bilgilerine göre Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) 2018 yılında 92 milyon TL zarar etti.

 ​    »   BASIN KONSEYİ YÜKSEK KURULU - Basın Konseyi Yüksek Kurulu, gazeteciler Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında kınama kararı aldı.

YORUMLAR
  Star Wars evreninin favorileri belli oldu
Star Wars evreninin favorileri belli oldu