A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (15 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (15 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (15 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

 ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   ARJANTİN FİLMLERİ FESTİVALİ
          Yer: Yılmaz Güney Sahnesi

     »   ESRİ TÜRKİYE KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİ ZİRVESİ
          Yer: Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel

     »   İNSAN KAYNAKLARI LİDERLERİ ZİRVESİ CHRO SUMMİT
          Yer: Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1878: Edison, Edison Electric Light Co adlı şirketi kurdu.

    »   DOĞUMLAR - 1836: Friedrich Nietzsche, Alman filozof (ö. 1900)
   
     »   VEFATLAR - 1958: Asaf Halet Çelebi, Türk şair (d. 1951) /2012: Erol Günaydın, Türk sinema ve tiyatro sanatçısı (d. 1933)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   İSKİ - İstanbul'da İSKİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na Tayfun İşbilen getirildi.

     »   TFI TAB GIDA - TFI TAB Gıda Yatırımları’nda gerçekleştirilen üst düzey atama ile şirketin CMO koltuğuna Sinan Ünal getirildi.

     »   MONDELEZ INTERNATİONAL TÜRKİYE - Mondelēz International Türkiye’de, Bisküvi ve Çikolata Kıdemli Marka Müdürü görevine Eda Dalaman atandı.

     »   FORD TRUCKS - Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks’ta Türkiye ve Uluslararası Pazarlar Pazarlama Müdürlüğü görevine Emine Coşkun getirildi.

     »   SAMSUNG ELECTRONİCS - Kore’de Samsung’un ana merkez ofisinde dört yıl stratejik öneme sahip büyüme inisiyatifleri üzerinde çalıştıktan sonra Samsung Electronics Türkiye’ye Strateji Direktörü olarak atanan Can Kuterdem, MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) Mobil Cihazlar Bölge Başkanı olarak Dubai’de yeni görevine başladı.

     »   SAMSUNG ELECTRONİCS - MENA bölgesine transferi gerçekleşen Burçin Arabul, Tüketici Elektroniği Beyaz Eşya Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Direktörü olarak Samsung Gulf Electronics’e atandı ve Dubai’de görevine başladı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   MİKRO YAZILIM & CONTACTPLUS İLETİŞİM - Mikro Yazılım’ın tüm iletişim faaliyetlerini Contactplus İletişim Hizmetleri yönetecek.

MEDYA DÜNYASI
     
     »   MANİSA ÇALIŞAN GAZETECİLER DERNEĞİ & İŞKUR - Manisa'da işsiz kalan gazeteciler için Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği, İşKur ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla açılan bilgisayar destekli reklam ve tasarım kursuna katılan 12 gazeteciye sertifikaları verildi. Mezun olan 4 kursiyer, çeşitli kurumlarda şimdiden çalışma imkanı elde etti.

     »   ALANYA GAZETECİLER CEMİYETİ (AGC) & AKDENİZ GAZETECİLER FEDERASYONU (AGF) - Alanya Gazeteciler
Cemiyeti (AGC) Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun (AGF) resmen üyesi oldu. Federasyon yönetimi AGC'yi ziyaret ederek üyelik belgesini taktim etti.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   AKBANK - Akbank, Global Finance'de "Türkiye'nin En iyi Nakit Yönetimi Bankası" ve EMEA Finance'de de "Doğu ve Orta Avrupa'nın En İyi Ödeme Bankası" seçildi.

MEDYA DÜNYASI

     »   HABERTÜRK TV & HÜRRİYET GAZETESİ - Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri, düzenlenen törenle verildi. Törende; Yılın Televizyon Habercisi Ödülü’nü Didem Arslan Yılmaz, Yılın Gazetecisi Ödülü’nü alan isim ise İsmail Saymaz oldu.
      
     »   İHLAS HABER AJANSI (İHA) - Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen ödül töreninde, TV haberi dalında, "Dolandırıcı" adlı eseriyle yarışmaya katılan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Erdal Anak ödüle layık görüldü.

     »   ANADOLU RADYO ve TELEVİZYON YAYINCILARI DERNEĞİ - Anadolu Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği  
Barış Pınarı Harekatına destek olmak amacıyla kendilerine üye olarak yayın yapan yerel TV ekranlarına operasyonlar bitene kadar Türk bayrağı koyma kararı aldı.

DİĞER

»   TGS & İGC & MGC - Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS),  İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’ nin işbirliğinde, Muğla’da  “Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Programı” eğitim etkinliği düzenlendi.

     »   KRAL FM & TRT FM & POWER TÜRK - Eylül 2019 dönemine ait radyo reyting sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre listenin ilk üç ismi sırasıyla; Kral FM, TRT FM ve Power Türk oldu.

     »   TRT 1 - TRT 1’in yeni günlük dizisi İncir Ağacı izleyicisiyle buluştu.

YORUMLAR
  iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)
iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)