A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (14 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (14 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (14 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

»   PENDİK EDEBİYAT FESTİVALİ
          Yer: Pendik Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi

     »   AKARE YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARI
          Yer: Dedeman Bostancı Hotel & Convention Center

     »   MMA IMPACT İSTANBUL 2019 KONFERANSI
          Yer: The Ritz-Carlton

TARİHTE BUGÜN

ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Standart Günü.

    »   OLAYLAR - 1982: Yaşar Kemal Fransa'da uluslararası Cino del Duca ödülünü kazandı.

    »   DOĞUMLAR - 1873: Jules Rimet, Fransız FIFA başkanı (ö. 1956)
   
     »   VEFATLAR - 2002: Orhan Aldinç, Türk gazeteci (d. 1929)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

MEDYA DÜNYASI

     »   YURT GAZETESİ - Yurt gazetesinde görev yapan editör ve muhabirler Tolga Kaan Ateşli, Ökkeş Taşkın, Cengiz Karagöz, Neslişah Bozkurt, Umut Taştan ve Buse Çelebi mali krizden dolayı gazeteden ayrıldıklarını duyurdu.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »  ASELSAN - ASELSAN, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yer alan üretim tesisinin kapılarını açtı. Tesiste Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen yazılım tabanlı taktik telsizleri üretilecek.

     »  MEB & İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ & SHELL - Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Shell Türkiye çocukların trafik alanında bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla 'Trafikte Küçük Hata Yoktur' sosyal yatırım projesini başlattı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

»  NGN - Bilişim şirketlerinden NGN, CIO Applications Europe dergisi tarafından, 2019’un “Yönetilen Bilgi Teknolojileri Hizmeti Veren Şirketleri” arasında ilk 10'a seçildi.

     »  BOTAŞ - BORU Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), dünyanın en prestijli uluslararası çevre ödüllerinden biri olan Yeşil Dünya Ödülleri'nde ( Green World Awards)  4 ödül aldı.

     »  VOLKSWAGEN - Volkswagen, Automotive BrandContest 2019'da Passat, T-Cross, ID. ROOMZZve lD. BUGGY modelleriyle Konsept, İç Tasarım ve Yüksek Satış Hacimli Marka Dış Tasarım' kategorilerinde, 6 ödül birden kazanarak "Best of Best" ödülünün sahibi oldu.

MEDYA DÜNYASI

»  KANAL D & SHOW TV - Saygın Medya, Saygın Kurt tarafından düzenlenen Altın Badem Ödülleri sahiplerini buldu. Törende; En iyi hafta içi magazin programı ödülü 2.Sayfa (Müge ile Gülşen) Kanal D'ye verilirken, en iyi hafta sonu magazin programı ödülü ise Cumartesi/Pazar Sürprizi ile Show TV'ye verildi.

EVLİLİK / BEBEK

»  ERHAN ÇELİK - Haberci Erhan Çelik, Doktor Özlem Gültekin ile evlendi.
 
KAPANAN YAYIN / KANAL

»   HABER MEDYA GRUBU -  Samsun Haber Radyo’nun da arasında bulunduğu Haber Medya Grubu kapandı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Samsun Haber Radyo’nun kapatılması üzerine yayın takibini sonlandırdı.
 
DİĞER

»   DMAX - Zorlu etapları ve atletik yarışmacılarıyla Ninja Warrior, 13 Ekim’den itibaren her Pazar 18.55’te DMAX’te olacak.
     
»   SONER DEMİRBAŞ - Kırşehirli Gazeteci Soner Demirbaş, Eskişehir'de düzenlenecek 9. Uluslararası Şiir buluşmasına katılacak.

YORUMLAR
  Başbakan lakaplı Pirlo futbola veda etti...
Başbakan lakaplı Pirlo futbola veda etti...