A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (14 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (14 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (14 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   IV. EMEK TARİHİ KONFERANSI
          Yer: Tarih Vakfı

     »   II. ÇOCUK HAKLARI ZİRVESİ
          Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

     »   SHAREPOİNT SATURDAY İSTANBUL
          Yer: Microsoft Merkez Ofis

     »   AKDENİZ E-İHRACAT KONFERANSI
          Yer: Antalya Fuar Merkezi / ANFAŞ Antalya Expo Center

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1936: İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi kuruldu.

    »   DOĞUMLAR - 1946: Oral Çalışlar, Türk gazeteci, köşe yazarı

     »   VEFATLAR - 1799: George Washington,ABD'nin kurucusu ve ilk başkanı (d. 1732)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   MAYSAN MANDO - Türkiye'nin önemli amortisör üreticilerinden Maysan Mando'da kurumsal sürdürülebilirlik ve yönetim faaliyetleri kapsamında önemli bir görev değişimi yaşandı. Şirket bünyesinde yaklaşık 5 yıldır Genel Müdür olarak görev yapan Anıl Yücetürk’ün yerine, uzun yıllardır otomotiv sektöründe çeşitli kademelerde önemli sorumluluklar üstlenen Tülay Hacıoğlu Şengül atandı.

     »   MARSH TÜRKİYE - Marsh Türkiye’nin Finansal Sigortalar Bölümü Liderliği görevine Aykut Çakıroğlu atandı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   ZİRAAT GSYO & SİMİT SARAYI - Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı. Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunuldu.

     »   OYAK & CONTİNENTAL CARBOUN - Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu OYAK, dünyanın en büyük altıncı karbon siyahı üreticisi olan Continental Carboun'un hakim şirketi Tayvanlı International CSRC Investment Holdings işbirliğiyle karbon siyahı üretim tesisi kurma çalışmalarına başladığını açıkladı.

MEDYA DÜNYASI

     »  ANADOLU AJANSI (AA) - AA, kuruluşunun 100'üncü yılını kutlayacağı 2020'de Türkiye'deki üniversitelerin iletişim fakültelerindeki lisans öğrencilerini teşvik etmek ve onların hazırladıkları özgün çalışmaları daha geniş kitlelere duyurmalarını sağlamak için yeni bir proje hazırladı."Gelecek 100 Yılın Habercileri" adını taşıyan proje kapsamında, öğrencilerin bireysel veya grup olarak hazırlayacağı haber,fotoğraf, video ve infografikler, AA'da oluşturulan "Seçici Kurul" tarafından değerlendirilecek. Haber kriterlerine uyan ve başarılı olan çalışmalar, AA'nın internet sayfası ve 100'üncü yıl için özel hazırlanan mikro siteüzerinden okurlarla paylaşılacak.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   TAB GIDA - Türkiye'nin hızlı servis restoran sektörü lideri TAB Gıda, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü tarafından ikinci kez, 'Yılın Gıda Şirketi' ödülüne layık görüldü.

     »   PEGASUS HAVA YOLLARI - Pegasus Hava Yolları, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne (UN Global Compact) imza atarak, Türkiye'de bu sözleşmeye imza atan ilk havayolu şirketi oldu.

     »   KUVEYT TÜRK - Kuveyt Türk XTM'in, işitme engellilerin finansal işlemlerini pratik ve hızlı şekilde yapabilmelerine imkan sağlayan işaret dili özelliği, Payment Systems Magazine tarafından düzenlenen PSM Awards 2019'da ödüle layık görüldü

     »   MULTİNET UP - Multinet Up’ın yemek kartı sektöründe devrim yaratan ödeme çözümü MultiPOS, ödeme teknolojilerinin gelişmesi ve inovasyonun teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen PSM Ödülleri’nde “En İyi Mobil Ödeme Çözümü” kategorisinde birinci seçildi.

     »   İŞ BANKASI - Türkiye İş Bankası, ticari bankacılıkta bir ilk olan ve farklı bankalardaki ticari hesapları tekbir ekran üzerinden sunan TekCep özelliği ile ödeme sistemleri ödülleri PSM Awards'ta"en inovatif ürün" kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

MEDYA DÜNYASI

     »   HÜRRİYET GAZETESİ - Türkiye Gazeteler Cemiyetinin (TGC), Sedat Simavi adına düzenlediği ödül töreninde; Hürriyet gazetesi muhabiri Ömer Erbil’in senaryosunu yazdığı ‘Troya Hazineleri Asırlık Hasret’ isimli belgesel film, TV Belgesel dalında ödüle layık görüldü.

DİĞER

 ​    »   CUMHURİYET GAZETESİ - Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Anadolu Ajansının (AA)
          "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

 ​    »   TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU (TÜİK) - Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla kültür harcamaları yüzde 23.4 artarak 54 milyar 383 milyona çıktı. Buna rağmen gazete ve dergilerin tirajı düştü, tiyatro salonu ve sinema seyircisi sayıları geriledi.Kültür harcamalarının gayri safi yurt içi hasılaya oranı 2018’de 1.5 olarak kaydedildi.

YORUMLAR
  Acun Ilıcalı Survivor ünlüler takımını açıkladı
Acun Ilıcalı Survivor ünlüler takımını açıkladı