A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (13 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (13 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (13 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

A24 - ÖZEL

    ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   İBS ANNE BEBEK ÇOCUK FUARI
          Yer: İstanbul Kongre Merkezi

     »   7. TURİZM SEKTÖR BULUŞMASI
          Yer: Asteria Kremlin Palace / Antalya

     »   3. TÜRKİYE ALTIN MARKA ÖDÜLLERİ
          Yer: Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi

     »   2. ULUSLARARASI DOSTLUK KISA FİLM FESTİVALİ
          Yer: SALT Galata

    TARİHTE BUGÜN

    »   ÖNEMLİ GÜNLER - Anestezi Teknisyeni ve Teknikerleri Günü.

    »   OLAYLAR - 1969:  Kamaz otomobil fabrikasının temeli atıldı.

    »   DOĞUMLAR - 1935: Türkan Saylan, Türk tıp doktoru, akademisyen ve yazar (ö. 2009) / 1949: Tarık Akan, Türk sinema sanatçısı (ö. 2016)

     »   VEFATLAR - 1974: Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Türk romancı, gazeteci ve siyasetçi (d. 1889)
 
     İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   VANGÖLÜ ENERJİ & TÜRKERLER GRUP - Vangölü Enerji, Türkerler Grubu bünyesine katıldı.

     »   KİĞILI & GÖZTEPE SPOR KLÜBÜ - Türkiye'nin önde gelen erkek giyim markalarından Kiğılı, Göztepe Kulübü ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

    ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   BORUSAN LOJİSTİK - Borusan Lojistik eTA platformu, European Business Awards’ta “Müşteri ve Pazar Odaklılık” kategorisinde 2019 yılı Avrupa birincisi seçildi.

     »   TURKCELL - Avrupa’nın en iyi yaratıcı fikirlerinin ödüllendirildiği Eurobest yarışmasında Türkiye’ye tek Altın Ödül, Turkcell‘in TBWAIstanbul imzalı Ulaşılamayanlar kampanyasıyla geldi.

     »   GARANTİ BBVA - Yatırımcı ilişkileri alanında 45 yıldır yaptığı uluslararası anket çalışmalarıyla tanınan Extel Surveys'in 2019 yılı anket sonuçlarına göre, Garanti BBVA Yatırımcı İlişkileri, Türkiye'nin en iyisi seçildi.

          MEDYA DÜNYASI

     »   STAR ARTI FM - Uraw Kozmetik Yılın Başarı Ödülleri’nde, yılın en başarılı arabesk radyosu ödülü Star Artı Fm’e verildi.

     »   FOX TV & HABER GLOBAL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödüllerinden;  Yılın Televizyon haber ödülü FOX TV'ye, Televizyon haber övgü ödülü ise Haber Global'e verildi.

    YENİ PROGRAM

 ​    »   DMAX - DMAX’te yeni bir program başlıyor. ‘Ed Stafford ile Adada 60 Gün’ 13 Aralık Cuma akşamı 21:55’te DMAX'te.

    BİTEN PROGRAM

 ​    »   PAL STATION - Pal Station frekanslarında yayınlanan "PalClub Radishow" sona erdi.Program, 242.bölümünde dinleyicilere veda etti.

    DİĞER

 ​    »   CUMHURİYET GAZETESİ - İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında kötü çalışma koşulları ve işçi ölümlerine ilişkin Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan habere açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme, gazetenin 15 bin TL manevi tazminat ödenmesine ve kararın da tirajı en yüksek 3 gazetede ilan edilmesine hükmetti. Cumhuriyet gazetesi avukatı ise "Karara karşı istinaf yoluna başvuracağız” dedi.

 ​    »   BİRGÜN & EVRENSEL GAZETESİ - İzmir Barosu, Birgün ve Evrensel gazetelerine yönelik hukuksuz tutumu kınadığını açıklayan bir bildiri yayınladı. Basın İlân Kurumu’nun (BİK) kanuna ve hukuka aykırı uygulamaları nedeniyle kınandığı açıklamada, ileriki süreçte Birgün ve Evrensel gazetelerinin ihtiyacı olan her türlü hukuki desteğin sağlanacağı sözü verildi.

     »   BİTTER DERGİ - Türkiye’de sosyal ve cemiyet hayatının yer aldığı Bitter Dergi, Macaristan’dan sonra Avusturya’da yayınlanmaya başladı.

     »   G9 GAZETECİLİK ÖRGÜTLERİ PLATFORMU - G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu, Basın İlan Kurumu'na cezaları kaldırın uyarısında bulundu.

YORUMLAR
  Rolleri uğruna değişen oyuncular
Rolleri uğruna değişen oyuncular