A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (12 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (12 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (12 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» PAMUKKALE BELEDİYESİ 2. VOSVOS FESTİVALİ
Yer: Karahayıt Kırmızı Su Meydanı

» TAHSİLAT YETKİNLİĞİ İÇİN ÖNLEM, YÖNTEM VE TEKNİKLER
Yer: DoubleTree by Hilton Esentepe

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1932: Türk Dil Kurumu kuruldu.

» DOĞUMLAR - 1828: Nikolay Çernişevski, Rus düşünür. (ö. 1889)

» VEFATLAR - 1975: Latife Uşaklıgil, Atatürk'ün eşi. (d. 1898)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» UIC-RAME - Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) Başkan Yardımcılığı görevine seçilen TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, bu kez de UIC-RAME (Orta Doğu Bölgesel Kurulu) Başkanlığına seçildi.

MEDYA DÜNYASI

» MEDYARADAR.COM - TGRT, Flash TV, Show TV, Star TV, Habertürk, ATV-A Haber gibi kanallarda yaklaşık 30 yıl kameraman olarak görev yapan Cezmi Sayılgan, Medyaradar kadrosuna katıldı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» SUNEXPRESS - Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress Antalya'ya uçak bakım-onarım merkezi kuracak.

» MUTLUBİEV - Ev ve ofislere profesyonel temizlik hizmeti sunan online platform Mutlubiev, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve eski yatırımcısı Collective Spark‘tan 2,1 milyon dolar yatırım aldı.

» NİPPON PAİNT HOLDİNGS & BETEK BOYA - Japonya merkezli Nippon Paint Holdings bünyesinde Filli Boya markasını da barındıran dekoratif boya ve yalıtım sistemleri şirketi Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin alımını 1.4 milyar lira bedelle alımının tamamlandığını duyurdu.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» ENERJİSA - Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Coğrafi Bilgi Sistemi yazılım firması olan ESRI tarafından "Coğrafi Bilgi Sisteminde Özel Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

» GARANTİ BBVA - Finans dergisi Euromoney tarafından her yıl düzenlenen Mükemmellik Ödülleri'nde Garanti BBVA, Orta ve Doğu Avrupa'nın kurumsal sorumluluk alanında en iyi bankası ödülünün sahibi oldu.

» ŞİŞECAM DÜZCAM - Şişecam Düzcam, geçen yıl Ar-Ge çalışmaları sonucunda mimari camlar kategorisinde geliştirdiği yeni ürünü ile Çatı ve Cephe dergisi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri'nde "Yılın Cephe Malzemesi" ödülünü almaya hak kazandı.

MEDYA DÜNYASI

» İHLAS HABER AJANSI - Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin (TFMD) 34 yıldır aralıksız olarak düzenlediği "Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019 Ödülleri" sahiplerine ulaştı. Gecede Yılın Günlük Yaşam Fotoğrafı ödülüne İhlas Haber Ajansı'ndan Suat Metin layık görüldü.

EVLİLİK / BEBEK

» CİNER MEDYA GRUBU - Ciner Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in oğlu Atilla Ciner oyuncu Ahu Türkpençe'nin kız kardeşi olan oyuncu Gözde Türkpençe ile nikah masasına oturdu.

DİĞER

» ZAFER ARAPKİRLİ - Gazeteci Zafer Arapkirli hakkında “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Nurettin Yıldız’a Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla “Hakaret” ettiği iddiasıyla dava açıldı.

» KTGB - Kıbrıs Türk basınının 130’uncu yaşının kutlandığı 11 Temmuz'da Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda birliğin 2019 yılı başarı ve teşvik ödülleri ile meslek onur ödülleri de verildi.

» FORBES - Forbes dergisi 2019'un en çok kazanan ünlülerini açıkladı. Forbes'un verilerine göre, 29 yaşındaki Taylor Swift son bir yılda 185 milyon dolar kazandı. Swift'in "Reputation" albümüyle yaptığı dünya turunun, topladığı 226,1 milyon dolar ile en çok para kazanan tur olarak ABD tarihine geçtiği kaydedildi.

» İGC - İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC), Bergamalı gazeteci-yazar merhum Şakir Süter anısına bu yıl 8’incisi düzenlenen “Şakir Süter Gazetecilik Yarışması” için başvurular başladı. Yarışma, İzmir ve ilçelerindeki basın-yayın organlarında çalışan gazetecilerin 20 Temmuz 2018-20 Temmuz 2019 arasındaki çalışmalarını kapsıyor. Gazeteciler için sarı basın kartı zorunluluğu ise bulunmuyor.

YORUMLAR
  2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)
2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)