A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (12 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (12 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (12 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

    ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   ANKARA WEDDİNG FUARI
          Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

     »   TÜRKİYE TURİZM TEDARİK FUARI
          Yer: Maritim Pine Beach Resort Otel

     »   5. BURSA EĞİTİM VE KARİYER FUARI
          Yer: Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

     »   1. YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI SEMPOZYUMU
          Yer: TMMOB Elektirik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi

    TARİHTE BUGÜN

    »   ÖNEMLİ GÜNLER - 12 Aralık Mağazacılar Günü.

    »   OLAYLAR - 2009: Ümit Boyner, TÜSİAD'ın yeni Başkanı seçilerek, TÜSİAD'ın tarihindeki ikinci kadın Başkanı oldu.

    »   DOĞUMLAR - 1928: Cengiz Aytmatov, Kırgız yazar (ö. 2008)

     »   VEFATLAR - 2003: Haydar Aliyev, Azeri devlet adamı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı (d. 1923)
 
    ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   UNİCO SİGORTA - Unico Sigorta, 17 Ocak 2019 tarihinden buyana Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Ahmet Özer Özcan'ın 10 Aralık 2019 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldığını açıkladı.

     »   MAURİCE SAATCHİ - Maurice Saatchi, kurucuları arasında yer aldığı M&C Saatchi’den ayrılma kararı aldı. Bu gelişmenin ardından M&C Saatchi’den Lord Dobbs, Sir Michael Peat ve Yönetici Müdür Lorna Tilbian’ın da istifa ettiği açıklandı.
 
     İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   KARACA & WEİMAR - Almanya’da 2 mağazası bulunan Karaca, Almanya’nın en köklü markalarından Weimar’ı satın aldı.

     »   BGA PARTNERS & HOTEL CAELİ / PORTA CAELİ- Toksöz Grup ve Vinero Bağcılık çatısı altında bulunan Hotel Caeli ve Porta Caeli markaları 360 derece entegre pazarlama iletişimi hizmeti sunan BGA Partners ile el sıkıştı.

     »   SCHNEİDER ELECTRİC & SCALE COMPUTİNG - Schneider Electric, Nesnelerin İnterneti (IoT) ile birlikte perakende sektöründe yaşanan zorluklara güvenilir ve kapsamlı bir çözüm sunmak üzere Scale Computing ile iş birliği gerçekleştirdi.

    ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   KASPERSKY - Kaspersky, Gartner Peer Insights değerlendirmesinde 5 üzerinden 4,6 (bin 729 puanlama) ile toplam 600'den fazla inceleme yapılan tüm markalar arasında en yüksek puanı alarak 2019'da uç nokta koruma platformları için "Müşterilerin Tercihi" ödülüne layık görüldü.

     »   PETROL OFİSİ - BSH Türkiye'nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri" etkinliğinde "Perakendenin Hızlıları Ödülleri 2019"'da Petrol Ofisi, Türkiye'nin ciro ve istasyon sayısı bakımından en büyük akaryakıt perakende şirketi seçildi.

          MEDYA DÜNYASI

     »   CUMHURİYET & BİRGÜN GAZETESİ - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde; Gazetecilik ödülü Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'na, Gazetecilik övgü ödülü ise Birgün gazetesinden Uğur Şahin'e verildi.

     »   TRT - Erzurum Valiliği ile TRT’nin ortak hazırlamış olduğu “Umudun Toprağı” isimli belgesel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2019 Sedat Simavi Ödüllerinde En İyi Belgesel ödülünü aldı.

    YENİ PROGRAM

 ​    »   TELE 1 - Uğur Dündar, Tele1 ekranlarında yayınlanacak Demokrasi Arenası programının, yayınlanacağı tarihi ve ilk bölüm  konuğunu duyurdu. Dündar, 13 Aralık Cuma akşamı İstanbul Kadıköy’deki Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) yapılacak programda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu konuk edecek. 21.00’da başlayacak programa tüm vatandaşları da davet etti.

    BİTEN PROGRAM

 ​    »   KANAL D - Kanal D ekranlarında Cumartesi akşamları yayınlanan  Chef's Arena programı yayından kaldırıldı.

    DİĞER

 ​    »   BİRGÜN GAZETESİ - BirGün gazetesi, “Okurlarımızın bilgisine” başlığıyla yayımlanan yazısında Basın İlan Kurumu’nun (BİK) üç ayı aşkın bir süredir ilan ve reklam akışını durdurduğunu bildirdi. “BirGün gazetesi olarak sadece hakkımız olanı istiyoruz” denilen açıklamada,“BİK  yönetiminin gazetemize yönelik tutunduğu tavra karşı tüm yasal yolları kullanacağımızı da kamuoyuna bildiririz” ifadesinde bulundu.

 ​    »   YOUTUBE - YouTube, moderatörlerinin dikkatinden kaçan nefret söylemi ve tehditlerle mücadele için taciz karşıtı politikalarını sertleştiriyor. Webtekno'nun aktardığına göre, çevrimiçi video devi, bundan böyle insanların cinsiyetine, ırkına ya da cinsel yönelimine yönelik 'kötü niyetli hakaretler' içeren videoların yayınlanmasına izin vermeyecek.

     »   TİME DERGİ - TIME dergisi 2019 yılın insanını belirledi. 16 yaşındaki iklim aktivisti ve iklim için okul grevlerinin öncüsü Greta Thunberg yılın insanı oldu.

YORUMLAR
  Instagram paylaşımlarınız karakterinizi ortaya veriyor!
Instagram paylaşımlarınız karakterinizi ortaya veriyor!